100831 sommaren är INTE slut

Nej säger jag, så länge det är grönt och skönt och runt 20 grader och man inte behöver jacka så är det sommar. Idag vaknade jag mycket tidigt men jag vill liksom komma igång. Vi pysslade rätt mycket på morgonen och vi hade ett bra samarbete pappa och jag. När vi kom till dagis sa jag direkt till matte att momo och moffa skulle hämta mig idag, och det gjorde dom. Härligt med besök från väsby, och när mamma kom hem åt vi kyckling. Vi pysslade även ikväll och det var en bra dag på det hela taget idag också, but that´s the matter of my mind. E

100830 "aaaah, stora ester!"

Vi skrek till varandra när vi möttes i vagnarna från var sitt håll efter dagis, hon och jag har som sagt så kul ihop och vi sträckte oss efter varandras händer på gångvägen. Imorse åt jag rejält med salami, det var gott, ett tag, sen fick pappa ta och slänga det sista jag börja tugga på, det blev för mycket av det goda. Ikväll har hjälpte jag till i förrådet när vi stuvade om lite, jag hade sparkcykeln med mig ner för säkerhets skull, sen drog vi till tempo, men jag satt på pappas axlar för jag snubblade och gjorde ett magplask på asfalten, jag var en smula trött tror jag. Lite småsnorig men det har hållt sig så, skönt, och så skönt med långärmat, då kan man bara dra ett varv med armen över näsan så är snoret borta, precis som med köttfärssås t ex. 

100829 "jag vill sova nu"

..sa jag från vagnen där jag låg framför findus och pettsson, där findus också är lika stor som jag nu, och trots att jag skulle krångla med att ligga i vagnen framför tvn helt plötsligt så var jag duktig med att säga till när jag ville sova, som pappa önskade att jag skulle säga. I eftermiddags dök farmor upp igen, och vi körde på som vanligt. Vi klippte bland mycket annat av gamla blommor ute i trädgården med mina nya plastsaxar i gult och blått. Ikväll fick pappa sjunga bä bä och blinka lilla, sen sa det pang bom, men jag har ju varit uppe sen halv sex... Hej på er

100827+28 "en stoooor tv"

Jag väckte mamma och pappa vid sex i morse, ja det blev en kort kväll med farmor igår, skönt att komma till sömns tidigt ibland... Vi hade kul för övrigt farmor och jag och jag berättade så mycket jag kunde om livet för henne som vanligt. När jag väckt dom så frågade dom om jag sett den nya tv:n, nej, så jag gick ut och tittade och häpnade, skrattade, och gav tv:n en stooor kram. Teletubbies är lika stora som mig nu, som farmor sa igår. Idag var vi hos Klara som fyllde ett. Mamma och jag köpte present på forum och jag tyckte absolut och naturligtvis att hos skulle ha en liten paket med fem bilar, jag kan inte tänka mig en bättre present i detta läge i livet. Imorse brottades pappa och jag i sängen, och jag gungade i täcket och kastades runt, och jag klängde på hans rygg, och ikväll bröta jag runt med mamma och pappa i soffan, mycket närhet och skratt, det var en fin dag. 

100826 "jag vill sitta här"

..sa jag och drämde till på pappas cykelsadel efter vi kom hem från forum och konsum där vi fixade lite. Och hoppla så långt fram till styret det var, jag låg raklång med pappas hjälp och sträckte mig så blöjan skymtade! Men det var det värt, en sån ska jag cykla när jag cyklat färdigt på sparkcykeln och farfars röda. Idag tog jag och ester på dagis varandra i handen och gick in när pappa lämnat, det är en bra start, hon är bra, kanske för att hon heter ester, då kan man ju bara tycka om nån, hon tänker nog så också. Hemma åt vi kycklingvingar, det är lite krångligt och jag fick inte äta eller tugga på benen, de kan hamna i halsen. Först blev jag ledsen men sen förstod jag och förklarade mycket tydligt för mamma och pappa att jag inte kan äta så nu men när jag blir större! Just så sa jag. Just det, vi duschade ju också, lite skratt och lite gråt, det hör ofta till, råkade spola mig själv i ögat, men jag överlevde till slut. Sjöng mig själv till sömns ikväll, då får man ju somna till låtar man gillar.


100825 "sjung då!"

Ja så gick jag åt pappa idag när jag skulle somna. Man vill ju bli sjungen för ibland när det ska sovas, även om klockan är 20.37 och pappa håller på att svimma av trötthet. Pappa sa att han inte kunde sången om den gula båten som jag ville att han skulle sjunga, så det fick bli några varv på bä bä vita. Tidigare under dagen rusade vi hem i regnet, jag stannade för att hoppa i lite pölar. På gården ute efter maten sparkcyklade jag runt lite medan vi väntade in icas hemkörda (inte brännvin, för er törstigt tänkande), nej mat, och den kom till slut, så när vi stod där upp till halsen av kassar som jag hjälpte till med så kom mitt sömntåg, gissa om vi missa det... Gonatti

100824 tvättstugecykling

Ja, helt normalt för mig. Körde lite rundor med tias och anders röda cykel idag igen. Den är kul och vilken balans jag kommer få! Annars hade vi en mysig morgon pappa och jag och så blev jag lite mammig sådär när mamma kom från nattskiftet, som sig bör... Idag trängde sig en dagisfröken emellan mig och stora ester på dagis och då blev jag lite förnärmad, det hade jag ju inte planerat, där satt ju vi två, och så tittade jag bort lite. Nu blundar jag. 

100820-23 oj vad det går

Huj och oj vad det går. En helg, en sommar, på min nya sparkcykel från Spanien, jag och hur jag växer, dagisfröken Marie och hennes mamma dagisföreståndaren Britt sa idag att jag hade växt på längden rejält, månde det. Helgen flög förbi, pappa var iväg och lekte stenålder och mamma och jag roade oss, naturligtvis i väsby också, har inte så många detaljer från helgen då mitt skrivande låg nere, men vi hade det bra och jag visade mamma hur klok jag var när mamma sa att hon behövde avsluta ett viktigt samtal, varpå jag sa jaha oj, gick och satte mig i soffan, och väntade på mamma tittandes på lite pippi eller så. Jag säger så mycket nu också att det snart är dags för ett uppdaterat lexikon, men ett ord som sparkcykel bekommer mig inte ens... Den fick jag av tia och anders som varit i spanien, och idag rullade jag ända till tempo! Vaknade en timme inatt, hoppas inte inatt.


100819 trött men pigg

Ett rikt omfång har jag, i känsloyttringar, som i handling, kan förstås bero lite på trötthet också, men ändå. Det är skönt att vila som en bebis i pappas famn redan utanför vår dörr efter dagis, men samtidigt visa hur snabbt jag kan springa från sovrummet till köket för farmor som tittade förbi. Jag gråter efter köttbullar men häver nån minut senare i mig halvstark kycklingwok och samtidigt passar på att mata pappa. Står leendes och tittar på pappa när han duschar men gråter hejdlöst när jag själv ska duscha, något som jag ju börjat gilla. Kramar pappa gonatt när farmor ska lägga mig och förklarar för pappa att mamma kommer sen. Jag förstår att det inte är lätt att hänga med för er alla gånger, men ni behöver inte oroa er, jag känner och gör och tänker och vill så mycket bara. Natti.

100818 en lång dags färd mot natt

Idag drog jag ut på det. Halv nio, ja har man kommit igång med sänghoppande så har man, och man måste upp i en 20-30 hopp innan man får kläm på det. I ett hopp studsade jag till så jag gjorde en kullerbytta på studsen, det var väldigt roligt. Sen ska prompt pappa göra som jag beordrar vid kvällssittningen, så är det bara, men jag förstår att även hans och mammas vilja måste råda ibland, jag är ju bara en liten plutt. Idag sa jag till på dagis när en liten tjej hade lagt en riktig plutt på mattan. Så kan det ju inte se ut tänkte jag. Mamma hade stekt riktiga hamburgare på ordentligt nötkött, kraftiga och mustiga, huj vad det landade i magen, med sallad därtill. Den engelska ligan har dragit igång förresten, tänkte heja nån omgång på Arsenal, sen får vi se... Imorgon kanske jag hejar på Findus, eller Pippi, eller Messi, alla små roliga figurer. Som jag.

100817 en fästlig dag...

Pappa hittade en liten liten, ja väldigt liten, fästing nära skinkan när vi bytte om. Jag var så trött att jag var så långt ifrån på humör att pappa skulle ta bort den, som möjligt... Men då åkte ben och rumpa upp i luften i ett bestämt huj, efter att jag segrat i gråtandes resonemangsförhandlingar, och väck kom den. Den dog och försvann i vimlet, och det grät jag också över förstås, för jag ville ju titta på den. Annars hade vi det mysigt och lugnt, men molnen hängde över mig ikväll och det var skönt att komma till ro tillslut. One of those days, när en del inte var kul, men annat var ju, så helt fel var det inte, sån är ju jag! Goddag!

100816 att äta med ond läpp

Då äter man med fingrarna. Plockar varsamt upp matbit, och stoppar den sedan långt in i munnen för att undvika krock med läpp vid tuggande. Detta upprepas till mättnad infunnits. På så sätt undvikes smärta av tidigare under dagen inträffad mindre olycka med blodspillan på tröja och bolle. För ytterligare praktiska råd i livet hänvisas till bloggens historik med matnyttiga kapitel. Ikväll har vi kastat gamla blommor upp i molnen så de flög iväg.

100815 en vild dag

Nu har jag sett alla djuren jag sett på tv på riktigt! På Kolmården fick jag träffa alla fina djuren som jag har hemma i sängen och som jag ser på film. Och det var jättekul! Jag pekade och pekade och kollade och pratade och pratade. Det började med att det regnade jättemycket men precis när vi kom fram så slutade det! Alla djuren var på lekhumör, och bushumör, vargarna busade med björnarna! Jag ska berätta så mycket och vi ska visa bilder och filmer men roligt var det. Jag hade magnus och brasses elefanter på magen, för dagen. Vi åt pannkakor och tittade ut över bråviken, då tog jag en lur. Och delfinerna såg vi förstås till sist! Som dom hoppade och skvätte! Och aporna förstås, och tigrarna, och.., ja jag får berätta och visa. Bilder kommer, här en annan, jag fick ett halsband av Tia.


100814 baddag med grand finale

Huga va skönt det var idag igen, högsommar när alla räknat ut den, det var bara att åka och bada på stora badet. Jag ville bada så mycket att jag glömde bort att sova. Det gjorde jag på väg till mammas jobb där vi sen åkte till väsby. Vi åkte förresten tunnelbanetåg också innan, det var mycket spännande och mycket folk var det också att titta på och gömma sig för under kepsen. I väsby var det gött, jag åt hallon och morötter, vi matade kanin, jag hoppade studsmatta, käkade melon och köttfärssås, inte ihop, åt en karamell, sen en tomat, ja jag höll på, sen kolla vi blommor och kaninen igen och jag vet inte vad, men sen var det dags att åka, jag blev alldeles matt. Natt

100813 sommar igen

Det var för härligt. På med sommarklänningen till dagis. När pappa hämtade mig så spelade jag fotboll med Marcus, och jag berättade att han sparkat upp bollen på taket! Sen smög vi över hela gården för att hämta bolle. Pappa hade cykeln med och så stack vi till forum och tog en stund utomhus med stora micke som kom förbi. Jag åt pannkakor och jordnötter... Drack ett par rejäla klunkar mjölk. Handlade inne på forum och tror ni inte "teket", short for biblioteket, hade stängt. Nåja, det gick bra ändå och jag passade på att bajsa på konsum. Sen hemåt och efter att jag duschat pappa så duschade jag mig själv, nästan hela mig. Det var skönt men jag var trött, sen somna jag i pappas säng, hur mysigt som helst. Gonatt

100812 häng med famo

Idag hade mamma och pappa och stå i så farmor hämtade mig på dagis. Jag visste om det och det var kul att ses igen. Vi tog det delvis lugnt i soffan men samtidigt körde vi på ute på gården där mamma lärde mig och en liten tjej som också heter Anna hur man hoppar hopprep. Anna hade ett och jag snurrade i ena änden! Sen tog vi det lugnt igen med Findus och sen sa jag åt farmor att nu är det minsann dags och sova. Gonatt

100811 ledsen men glad

Sån är jag ibland. Ju. Var lite seg efter dagis, softade med mamma i soffan innan vi kastade i oss några kilo spaghetti och köttfärssås vi tre. Åt köttbullar och potatis på dagis, påstod jag iallafalll, man vet ju aldrig... Pappa och jag träffade stora micke på forum när jag plockade ut nya matlådor på clas ohlson och hjälpte aktivt till i automatkassan på forum. Men sen blev jag så trött att jag till och med ledsnade till på kuddarna i mammas och pappas säng när dom låg fel. Sådär som bara kuddar kan. Nu ligger jag helt rätt vid mina kuddar.


100810 vilken dag

Det var dagens sista ord innan jag la mig till ro... Fullt ös på dagis, ville inte gå hem med mamma. Pappa ville jag inte ens ge en kram i morse när han lämnade mig, bara på pin kiv, jag fnissade bakom bolle när Matte på dagis undrade om jag inte skulle ge pappa en kram. Hemma blötte jag ner lite golv och provade nya saker som vanligt. Imorse sov jag som en stock till 07.20, hoppas på repris.


100809 dagistime

Ja, så kör vi igen! Stod och trampade mig på tårna lite i hallen på plats, men det tog inte lång tid förrän jag var uppvärmd. Jag har ju pratat några dagar nu om dagis med ett leende på läpparna faktiskt. Och det var kul och jag berättade för alla vad jag gjort i sommar! Jag var ju till exempel på Junibacken, kolla bara:OCH SÅ LITE PORTRÄTTBILDER...


100808 nakenfis

Ja det blev en hel del springandes runt så idag. Började med att i morse springa ut på det mycket saftiga gräset efter skyfallet och kissa, som hört denna sommar till, kissa i gräset alltså. I eftermiddags var vi på forum alla tre och drog runt. Mamma hittade regnställ till mig med bamse och pappa och jag drog runt och lekte i affärerna. Sen fikade vi, oj oj oj... Hemma blev det lite nakenfis till hemma, men när pappa skulle borra i deras rum och jag drog in mamma i mitt för att det inte skulle låta för högt i öronen, blev jag kissnödig, men mamma och jag kom ju snabbt fram till att jag inte kunde kissa på mattan, så jag höll mig till pappa var klar, utan hans vetskap, och så kissade jag på pottan när han var klar! Det ni! Som om det inte var nog så njöt jag i duschen idag och vi var kvar där länge och jag blev riktigt kompis med vattnet. Tänk så om det nu fortsätter att regna några dagar... 


100807 melon och galon i tyresö

Japp, pappa skulle hjälpa jens med en jättedörr till ett litet hus där jens har sin bil, och vi åkte allihop. Som tur var regnade det så vi hann leka lite ute i trädgården med våra galonbyxor, och hujj vad det gled i rutchkanan. Innan åt vi melon och kaka och det smaka. Jag körde upp bilen till ytterdörren, börjar bli bra på det. Bara 15,5 år till körkort... Tiden går fort, och på planeten är man en lort. Men med mitt goda humör går det som smort.

100806 lek och lust

Mycket Andys lekland idag. Oj vad vi gasade pappa och jag, jag åkte så håret fladdrade och jag såg ut som en fågelholk i rutchbanan av bara farten. Sen lekte mamma och jag, jag skrällde med lite citat igen. Men nu sover jag gott. Pilutta er

100805 tjejer, åååå tjejer

Himla massa tjejer hos oss idag. Momo famo mamma och ja, eller "esståå", som jag sa till momo och famo att faffa brukar säga som sagt... Pappa var ensam kille. Vid vårt grille, ikväll. Men oj så mysigt, och jag höll hov förstås, förklarade och berättade om allt, junibacken/"pippis hus" till exempel, för momo och famo ute på ljugarbänken på gården, vid matbordet och sen i dubbelsängen där de gjorde mig sällskap under pippi. Innan hade vi softdag och var duktiga på ica. Jag körde kundvagnsbil och min egen lilla vagn om vart annat. Nu är jag på min sovvagn.

100804 junisåinnibacken

Junibacken alltså. Dagen utflykt, och Madickens gata. Väl? Vi kallade det Pippis hus inledningsvis när vi jobbade med utflykten i tanken bara. Det var enklast så med tanke på den massiva pippipropaganda jag körts över med den senaste tiden, och ja, jag har varit med på noterna. Hursom, bara bussen och båten dit är roligt, jag är inte svår, men väl där kan jag väl se hur om möjligt ännu roligare jag kan ha sen, när jag får koll på Astrids sagor. Jag sprang och hoppade och klättrade och kröp och skrattade och GRÄT, delvis av en sjuhelskottas brant rutchbana men också av en dramatisk tågresa, där vi också flög! Astrid Lindgrens värld på 11 minuter... Vi flög bland annat över vasastan och såg Karlsson på taket, samt darrade över draken i bröderna lejonhjärta. "Jag ser ljuset", det ska jag ta med mig, här i mörkret, där jag sover i natten nu alltså...

100803 citat, någon?

Idag träffade jag två barn till, Carlh (tror jag han stavar) och Emma (tror jag såhär i natten, förlåt om det blev fel). Deras mamma heter Katta och är kompis med mamma. Efter lite smygande så kom jag igång, så jobbar jag ni vet... Nytt citat, typ såhär...: "Herregud mamma, ska du kissa igen, du kissar ju hela tiden!" Gonatt...

100802 citatmaskin på allvar

Visst, vi var på forum på förmiddagen och i gustavsberg hos emmy, gisela och patrik på eftermiddagen, men jag stämmer i bäcken nu och börjar på allvar bli en citatmaskin, en löpsedelsmakare, en poet, en filosof. Idag sa jag på frågan från mamma om jag saknade kompisarna på dagis: "Ja, lite. Men vi tänker inte på det nu. Jag har sommarlov!" :-). Så jobbar jag, låt tankarna flyga, med vingar.


100801 väsbysöndag

One just can´t get enough of the old south uppland... Vi åkte upp och hoppade hoppmatta och dörrmatta och hallmatta och vad det nu var, och hade en bra dag som vanligt, kanske blir det lite bilder sen, jag är lite frånvarande i mitt skrivande just nu eftersom min skribent är på annan ort. Pappa åkte till farfar som säger "estorr" när han säger esther, det förklarade jag i morse när vi åt frukost. Men sen kommer pappa hem. Precis som mamma gjorde när hon var med sin linda. Kollade pippi i bilen hem, kan nästan alla repliker nu... Kanske sover med fötterna på huvudkudden inatt...

RSS 2.0