120903 esthers rödvinbärssylt

Tillbehör:

1 plastskål med plastsked (gärna mycket böjd)

Färska röda vinbär

Strösocker

 

Gör såhär:

Plocka röda vinbär från en buske och lägg dom i en skål, gärna av plast.

Mosa vinbären med skedens undersida och se till att saften och köttet blandas väl.

Ta sen några nypor socker (jag tar med två fingrar, men det går även bra med tre) och strö över.

Blanda sedan vinbärsmoset och sockret och smaka av. Tillsätt eventuellt lite extra socker efter behag.

 

Naemi och jag syltade hemma på gården idag och vi fick t o m några kronor i betalning för avsmakningsproverna vi gav till Berit på taket och Naemis pappa, med särskilda avsmakningsskedar. Vi var förbi tempo innan och fixade, det var en skön promenad i sommarvärmen. På gården var tjejerna och som sagt, vi kom på en bra grej. Sen gungade vi med moa och tuva och det drog ihop sig för oss allihop. Vi ville förstås inte först men jag somnade inte långt efter så fint under läsning till den nygamla nalle puh-boken, vill inte ha nån annan saga sedan ett tag på landå. Nå… E


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0