Hur snabbt går livet?

Det beror på. Man tror att det är 60 sek på en minut, 60 minuter på 1 timme, 365 dagar på ett år. Förvisso. På pappret. Men i verkligheten är det en helt annan tabell. Den rör sig ovan, under och vid sidan om allt man kan ta på. Tidens hastighet är i relativitet med den intensitet man har i den aktivitet man har i den tillvaro man har. Frågor på det? Man skulle också kunna uttrycka sig så att ni kanske tror att jag ger själva bövelen i bloggen, tvärtom, frånvaron av mina möjligheter att kommentera håller mig bland annat sömnlös om nätterna, vid sidan om mina bröder Allram och Tjet. Till yttermera visso har jag själv mina stunder av omständlig sömn, gjort mig en smula förskjuten från bloggnärvaron. Nåväl, vi jobbar vidare, vad kan man annat göra. För att summera 14 DAGARS frånvaro, jag trodde det var några blott, kan vi konstatera:

-Jag har kissat på pottan en gång, typ en tesked.
-Jag bakade pepparkakor idag, eller som jag också säger, mammakaka.
-Pitt pitt pitt pitt TAP, är midnatt råder tyst det är i husen osv.
-Titti, är täcke.
-Kala, är skala, t ex mandarin, som heter dji dji.
-Allram bajsa, är allram bajsa.
-Jag gör lägenhetsdörren till altandörren på 3 sekunder.
-Jag kör hårt med mina röda stövlar, doodaa, nowadays.
-Jag bär på pappas moppehjälm ibland.
-Jag hatar fortfarande att duscha.
-Jag kramar Allram ett par gånger innan jag går till dagis ibland.
-På dagis är jag överdjävligt stark för övrigt. Och fick högsta betyg på "kvartssamtalet".
-Jag trivs med att sopa.
-Mat, är inte mat, det är tomat.
-Japp, är och förblir napp.
-Jag tycker det är nästan roligare att blåsa ut ett ljus än att tända det, så här i adventstider.
-Jag har sedan länge bondat med joa och momo, men förra helgen fick allt joppa (morfar) en bra dos.
-Då käkade vi thai.
-Jag är mycket intresserad av konversation.
-Vill ofta dricka vällingen själv.
-Var ensam pepparkaksgumma i ett luciasofftåg, se bild.
-Bött, är blött, apropå dusch. Och hundra såna liknande yttringar av ord.
Jag har väl glömt det mesta som vanligt, inte lätt att med John Blunds knytnävar i ögonhålorna beskriva sitt liv i detalj i denna dagsavslutstimma, avslutar med några bilder. Till nästa gång, check me out / Ess.

Ja livet det bär iväg.

Så här kommer du dricka kaffe på hemmet om 60 år pappa.

"Hon hade huvet i en potta"

ÅÅÅÅÅÅ, vad det ska bara besvärligt

"Alla SOVA, tyst det är i husen"

JA DET KAN NI HOPPA UPP OCH KLAPPA ER PÅ!

UUUUUUUUUU, akta dig, jag har allt koll på läget!

Jo jag tänkte stå här och leka pepparkaka. Frågor på det?

Det var ju ett fasligt väsen för en pepparkaka till mans.

Pepparkakans socker smakar salt i jämförelse.

Ja, vilken tokig dag va.Osså några dagar till i livet

Ett klassiskt litet vil på mamma

Vill man ha en sommarhatt i vintern så ska man ha en helt enkelt

Jag gillar att försova lite ibland, och då gärna på parketten

Pppprrrrrzzzzzz, den satt den...

Annars rullar det på. Vi har ju haft lite sjukstuga men är på bättringsvägen alla. I torsdags kom momo förbi och hängde med mig och mamma, fick canneloni! Körde en övernattning på ingarö igen lördag till söndag, träffa en kille på två som heter Elliot, en sprallig rolig typ, men sen var det gonatt, lantluften kan inte vara nyttig.

Usch + 2 + 3

Ja och sen blev mamma sjuk och sen blev pappa sjuk, vad är det här! Nå det hör väl till, men huga vilken sjukstuga. I övrigt rullar vi på, tiden går allt snabbare som ni märker, jag hinner inte skriva förrän jag stupar i säng, även om jag ska upp och hälsa på mamma och pappa efter några timmar... Men det är så skönt i deras säng. Och det gör dom inget heller! Önskar jag kunde visa allt jag gör och säger men det blir allt mer och så fort mamma och pappa tror att dom har koll på mig så säger jag något nytt eller gör något nytt som visar på att jag ligger steget före. Som att skala en mandarin nästan alldeles själv eller konstatera muntligen att jag faktiskt inte bara bajsat utan gjort en stoooor bajs. Det är skillnad det. Så jobbar jag. Gonatt

Uschanamig

Inatt hade jag magsjuka och kräktes upp den goda kycklingen ett par gånger doa och jag åt igår efter dagis, efter hon hade hämtat mig och vi hade lekt här hemma. Det var lite hejbaberiba över natten alltså, men jag var duktig sa mamma och pappa som tyckte jag klarade alla bestyr med goda kämpatakter. Så idag har mamma och jag varit hemma. Jag mår bättre nu fast får inte gå till dagis imorgon heller. Det blir till att greja här hemma, men vi har ju så mycket att stå i. Pyssla med alla kläder, fixa med katternas mat, göra lite hoppsasteg, småprata en del, kanske rita lite, ut och nästan ramla omkull av höstvindarna, så ja det ordnar sig. Nu sover jag med strumpor på.

Hoppsa!

Jag har börjat köra hoppsasteg! Lite sådär på snedden, mycket roligt! Sen sjunger jag allt mer, det är roligt att sjunga som mora träsk till exempel. Igår lördag sköljde jag och momo purjolök när vi lagade thaimat här hemma till momo, joa, leo, karin och anders, mam o pap. Åt en del tomat också, det är jag förtjust i. Vi tittade på thailandsbilder och jag var med på flera stycken! Idag söndag kom doa, tia och anders på besök och jag fick bue, bulle... Jag visade så mycket jag kunde i mitt rum så de fick veta allt nytt jag kan. Jag har också kommit på att både pappa och mamma kan ha hjälp av bolle om de vill ha nåt mjukt vid kinden, så det hjälper jag dom med. Ikväll ramlade jag på magen så jag blev lite ledsen men det gick över. Jag råkade klättra lite slarvigt på soffbordet. Men jag är en hårding, upp på hästen igen bara. Och karusellhästar såg jag idag på forum! Sen "pyttade" pappa mig i en kundvagn på konsum som jag tycker är så roligt, att bara sväva iväg sådär.

RSS 2.0