No need for words...


Bra da på dada

Dagis alltså. Jo det är ett riktigt fint ställe det där, jag trivs mycket bra. När pappa lämnade mig glömde jag bolle i hallen när jag sprang in med den andra ester. Och när jag kom ville jag visa pappa alla fina saker som finns på dagis. Ikväll har vi haft ett par timmar tillsammans allihop. Kul. Är lite krånglig att få ro i men det finns ju större problem, om man letar sådana. Igår var vi snabbt på afternoon tea hos janne och marit, jo det är till att mingla med etablissemanget med ett glas mousserande på söndagar nuförtiden... Nu tror jag att jag ändå måste somna. 

Far och fläng, vilka gäng

Jag har det bra jag. Först åkte vi till ingarö för en övernattsklassiker, men mys och pys med kristina och anders, blev rätt mycket häng med anders igår för tia kom när jag satt i pyjamas, och sen ett himmelens skoj på förmiddagen med ritande, gömmande, springande, brottande, ritande osv, innan sömn, i bilen, på väg till väsby, där vi mötte momo o joagänget för ett tags skoj på eftermiddagen där leo, karin och anders också var med. Vi firade joa lite som fyllde i veckan, och så for vi rundor som vanligt. Japp, är napp! 

Tortillas

Huga, det är gott. Mamma gjorde kycklingröra, en specialare vi har här i hemmet och jag äter som mamma och pappa, som en  klämma liksom, och oj vilka tuggor jag kan tugga! Annars är det lugnt, har roligt och skrattar och tänker och hoppar och har upptåg för mig. Inatt sover jag i min supermanpyjamas.

Svårt att sova med napp och snor

Det är lite körigt att andas emellanåt på nätterna pga snuva. Sedan pågår det mycket i huvet så att jag som sagt hamnat i mammas och pappas säng för att komma till ro, men det är ju bara mysigt! Igår var en helt hygglig vanlig dag, inget större att rapportera. Idag var jag jättetrött när vi gick från dagis och det hängde i hela kvällen, jag tror minsann jag inte sov så värst på dagen. Åt bra dock och försökte lägga mig på soffan under filten och sova på egen hand framför tvn, men det hade jag inte ro till kom jag på. Vi hade ju kalas, kolla, jag lekte som värsta barnet!


Kolla va Joa (morfar) kollar in mig va! Han tycker nog jag är fin. Och jag kollar om jag får in hela handen i munnen och jag tror jag lyckades. Och han, han fyller år på torsdag, idag om ni läser idag! Grattis säger jag! Han är en rolig och snäll en som jag kan vara lite reserverad inför, precis som farfar (även om jag höll honom i handen i söndags), men fasansfullt nyfiken på ändå liksom, man ser ju i ansiktet att det är någon man kan lita på och ha kul med precis som med momo och doa, om än lite vindpinad av åren på flyttfågelsfälten runtikring. Precis som pappa som han också är väderbiten i fejset av kryddigt innehållsrika år. Ska bli kul att haka på till fälten en dag, kanske på cykeln, så grattis Joa, vi ses snart, precis som er alla andra. Mot nya äventyr. Ska bara snyta mig.

Jag tänker mycket

Jag tänker och talar, alltså finns jag. I en mössa får man många tankar. Annars så trotsade jag en del med pappa i morse när vi skulle gå, ville helt enkelt inte, men var rätt trött, får skylla på det. Andra grejer jag gör: Suger på en baddockas napp när jag byter blöja bara för att vara rolig, hoppar jämfota, säger mamma sova här, dansar och rör mig till mora träsk, säger pappa mash, mamma aja, ajam ne, när allram ska ner från bordet, där kan han ju inte sitta! Lite snorig, hoppas på god natt.Var tar dagarna vägen

Tyckte precis jag satt här och skrev. Men men. I fredags var jag på dagis ett tag, mamma var ledig men fixade och grejade hemma. Sov inte så värst i fredags dag men hängde i bra hemma en stund innan jag somnade. Igår åkte vi båt! Jag sov när vi gick ombord, och efter att jag fattade var jag var och med vem, doa, vava, tia, anders, mamma och pappa, på brunchbåt, så for jag rundor runt smörgåsbordet att personalen inte visste ut eller in. Sen lekte vi på forum när pappa ekiperades av anders och co, för att åka hem och hålla kväll, med nästa hela ligan i soffan. Idag har vi haft kalas för pappa. Jag lekte med alla barnen och var så med i matchen att jag inte behövde mamma eller pappa för att fara rundor med de andra barnen, utan vi körde hårt på egen hand. Innan idag gick jag pappa och vava hand i hand till lekplatsen. Det tror jag vava (farfar) tyckte var kul, och det gjorde jag med!

Natten går tunga fjät

Eller vad heter det? Nåväl, nu har det varit ett tag då jag krånglat en del på nätterna, men inte bara jag, även Allram som ni vet, och skulle jag somna till igen kan mycket väl allram eller tjet väcka mig igen och så får vi börja om igen, det är ett fasligt springade i lägenheten om nätterna för tillfället, men jag tycker det är kul att vara vaken! Igår var jag ledig från juobet på dagis och hjälpte mamma förbereda kvällen för pappa, det var roligt och vi höll på vi. Kom till ro till slut, men som sagt, natten slutade med att mamma och jag låg under samma täcke i min säng, och oj vad mamma somnade hårt bredvid mig, det hördes in till pappa... Nåja, idag var jag rastlös på morgonen så mamma tog mig till dagis lite tidigare. Jag skickade upp Bolle på hyllan och sprang in för att ta tag dagens uppgifter och sa knappt bye bye till mamma. Ikväll var pappa och jag och handlade lite på konsum, och jag fick åka kundvagn, det är roligt! Gonatt

Så gick det till när farfar var ung

Då fick han och farmor nämligen Tia, precis lika gammal var han då som pappa fyllde nyss, hänger ni med, inte jag, men det låter roligt. Nåja, här rullar vi på, och jag hittar på små saker och ord varje dag, ja här förs konversationer och annat. Igår åkte mamma på kalas och pappa och jag hängde lite grann, hoppade väldigt mycket, det är jag inne på nu, läste lite bok, och ville till slut somna i pappas famn för en gångs skull i soffan, det var allt för skönt. Idag var det ruskigt och jag hade tjocka byxor till dagis. När jag träffar den andra ester tycker jag det är väldigt kul och säger Heeeej när hon kommer. Vi kom iväg till forum en kortis idag, jag skrattade åt pappa som provade glasögon på konsum. Hemma höll vi natt till tonerna av mora träsk. Mot morgonen. 

"Juoba juoba juoba"

Eller jobba jobba jobba, som ni säger. Jag har fattat det här med jobba. Det är alltså något ni större ägnar er åt regelbundet och relativt mycket, oftast ett måste för att en ekonomisk, som mental, plattform, att utgå ifrån för att hantera en daglig omgivning, omständighet, som själva tillvaron här på jorden. Till exempel jobbade mamma på ett sätt som gjorde att vi alltså åkte till ingarö, pappa gjorde den gula väggen brun med en massa långa papper, i förmiddags jobbade pappa ute i allram och tjets slänt med en jättestor brummande pinne som fällde gräs och småträd, det ville jag inte alls gå ut och titta på, och sen åkte mamma och jobbade. Då lekte vi på forum, och dit kom farmor, DOA, som följde med hem och som till slut satt vid min säng så jag somnade då jag inte tyckte det funka med pappa idag... Eller funka och funka, det var roligt med doa på plats idag bara.

Dagarna FLYGER

Jag hinner inte med riktigt... Tempot är för högt och jag är så stor nu att vi alla bara står och gapar över detta. I torsdags var jag en sväng på dagis medan mamma pysslade hemma, och hade så kul! Jag börjar ta för mig säger fröken. Hihi. Igår åkte pappa och jag till ingarö och lekte med tia och anders. Vi åkte buss och det var skoj. I ingarö var det roligt som vanligt och jag domderade med friskt humör. Sov jätteskönt ostört mellan halv 8 och tio i 7. Jag lekte och bajsade om vart annat, dom har så goda plommon där, och på eftermiddagen åkte vi hem. Mamma och jag lekte och pratade och pratade, jag pratar och pratar, men sen somnade jag. Jag hjälpte även pappa med skruvmejslarna när han jobbade lite här hemma. Eftersom jag somnade fick jag inte bevittna tack och lov hur illla det blev med fotbollen... Natt natt

Inte gråta över spilld mjölk

Så det gjorde vi inte. I väsby idag. Det skvätte till men så är det. Gungade, åt köttfärssås, kollade in mormors gardiner som hon sytt till mig och så. Det blev jättefint, färgglatt, precis som jag! Inatt hoppas jag att jag sover bättre, ett himla rännande och pratande på mig...

Doadoa

Sprang in och väckte pappa vid halv 7 för att dra igång morgonen, ja menar, en sådan sovmorgon får han allt uppskatta, även om jag vet han är uppe med mina bröder några gånger innan på natten... Vi åt lite, körde lite film, vi provade också lite mora träsk som med mamma, kul alla dessa övningar. Sen hämtade mamma, och jag var nästan lite stursk när hon kom, är så glad över att jag har kul på dada... I eftermiddags dök farmor upp med pappas dagmamma marju, och hon får heta doadoa helt enkelt. Var lite blyg men ska vinka på henne på färjan när den kommer tillbaka på söndag. Har ritat lite idag. Hej. 


Farmor dök upp

Ryktet gick. Farmor skulle hämta sas det mig. Ok! Hon kom när vi sjöng så hon fick vara med! Det tyckte de andra barnen var roligt också! Sen gick vi hem och pysslade lite, jag visade mitt rum och så där. Sen kom pappa mitt i allt och så åt jag spaghetti. Sen fick vi allt gå till statiol och köpa burkmat åt stackars allram som bara ligger på köksbordet och väntar på nästa måltid, hela tiden, det är inte bara bilen och moppen som måste in på service, det är min röda katt också! Katten också! Ville nästan somna i pappas famn idag, det var en sån dag. Sen la jag mig på rygg som en vuxen och somnade, hihi. Här har vi klivit in i hösten, vilken frisk tid va!


Och vad kan denna docka heta... Finns ingen bättre docka.

Äpplet faller inte långt från trädet, vi flickor hemma äter frukt vi!

Sköna söndag

Chillade med mamma på f.m hemma i hemmet i mitt nya rum bland annat, skönt, pappa duschade bilen, precis som mamma och pappa duschade mig efter frukost. Inget kul det där, vet inte varför, känns bara tråkigt med dusch, men oj vad de luktar på mig sen... I eftermiddags hängde jag på forum med Tia och anders, åt lite kanelbulle, red på pappas axlar och spanade in folk. Cyklade dit och hem i rusket, huga, skönt att sova nu.

Momo, Doa, Joa, och Vava

Så heter ni, mormor, farmor, morfar och farfar. Mycket tydligt och säkert, även om jag får slipa på vissa uttal framöver... Men det sitter som en keps varje gång ni frågar! Det råder ingen tvekan om vem som är vem. Vi tränade lite idag när momo och joa var på besök och kollade in vår pysseldag i mitt rum. Oj va fint jag fått det, med hyllor, tavlor och en egen spegel med grön ram! Igår hann vi med lite familjestund innan mamma åkte iväg för lite handling och pappa och jag gjorde kväll. Inatt sover jag i en stålmannenpyjamas, jag känner mig stark! Och oj vilka kullerbyttor och vilka hopp jag börjar kunna göra! 

Huva lite snuva

Jo lite allt. Något litet hostig och snorig, men rätt alert o glad ändå. Kör på med dagis, och det går finemang. Igår kom farmor och hämtade, blev lite överraskad men sprang snabbt och hämtade mina skor! Sen ville jag leka så mycket där ute att vi nästan blev sena till middag. Farmor lura i mig kokt potatis ihop med korvstroganoffen... Tog ett tag att somna och inatt var det lite rörigt, men åter en bra dag på dagis och sen fick jag hamburgare av pappa på forum, vi hämtade brev och köpte kattmat, stackars Lallamm... Ikväll gick jag själv in till rummet när jag ville sova! Mamma och pappa visste inte vad de skulle tro, och efter tio minuter slocknade jag, hihi. Over and out


RSS 2.0