Lite pipig hos pippi

Ja, kanske var lite pipig i morse, men jag har nog vaknat lite ur rytm ett par dagar, det ordnar sig. I eftermiddags kom farmor och vi hängde lite, hon hämtar mig imorgon e.m. Då får vi leka lite! Nu precis kom jag instolpandes i vardagsrummet, jag vaknade liksom bara till... Men nu sover jag nog igen i mammas famn. Här är några bilder från i söndags, hihi...

Kolla hallonen!

Ja dra åt skogen så roligt!

Jorå, man trivs

Mm, jag vet vad du menar pappa

Lite pipig

Ja så sa Pippi (petra) till mamma om mig på dagis idag, men va tusan, man har väl rätt att vara lite seg efter en bröllopshelg... Det kommer snart lite foton från igår som morfar tog, jag är allt för charmig... Glömde bort att säga att jag fick hallon igår från väsby, gula och röda! Sen skrek jag bye bye till dom så hela gården hörde! Ikväll åt vi kyckling allihop och jag pratade och pratade. Nu pratar jag inte.

Nattbarnvakt

Oj oj, har klarat en milstolpe. Tia och Anders sov här natten till söndag när mamma och pappa äntligen kom iväg på något, ett storstilat bröllop på operan. Det gick bra så till vida att jag inte blev ledsen. Jag var lite orolig, som jag kan vara ibland, men aldrig rädd, var uppe för välling, vatten och sällskap, men Tia och Anders tog hand om mig. Idag har jag hängt med mamma och pappa, och mormor och morfar som kom på besök, alltid lika härligt. Igår kom Tia strax innan jag sov lunch och sen var vi bland annat i nyckelviken och kollade dom smutsiga giisssarna. Jag åt som en häst innan jag sov, och nu sover jag igen.

Förkylt sa räven..

..eller vem som nu sa det, om nån sa det, så, ungefär. Hursom är jag lite nysig men vid gott mod, även om jag var lite dramaqueen i eftermiddags kväll och tyckte saker var besvärligt, trött som jag var. Nåja, i övrigt gott.

Jag är en sång och en glädje

Mamma och pappa sliter hårt denna vecka med en massa på agendan, tur att jag finns som är en sommaräng i deras gråa timmar, vad jag förstår, att jag är alltså. I övrigt, en bra dag på jobbet, åt sådär av slottssteken men vad gör det. Igår försvann Bolle förresten, huga vad vi letade allihop på dagis! Bolle hade gömt sig i ett dockhus. Är lite småsnuvig men vi försöker styra bort det med ett gott humör. Somnade precis om i pappas famn, så i hamn.

Lite bilder bara

I morse på väg till dagis

I väsby





Buss-igt

Ja här har farits! Först for vi med bilen till väsby i fredags och hade the time of our lifes med mormor. Hujeda mig vad vi lekte och kramades. Det var roligt, jag har ju inte varit där på ett tag. På eftermiddagen väntade jag och mamma in pappa i soffan, vi softade och sen kom han på sin moppe. Det var en bra dag, också, för det kommer mera. Efter en gammeldags mamma pappa barn lördagsfrukost som vi inte haft på ett tag, och en forumrunda så tog jag och pappa bussen ut till ingarö för att sova över när mamma skulle jobba kväll/dag. Vi hade så trevligt och jag lekte järnet med Tia, mötte Anders alldeles själv i hallen när han kom hem, myste med allihop innan läggning och det blev en bra natt. På morgonen tog anders mig i handen och så gick vi in till tia och väckte henne. Jag kröp upp i sängen och kröp på henne liksom. Sen hade vi en skojig morgon med lek och frukost och gottade oss. Sen buss igen, hem till Jarla, för att sen åka buss till slussen, men då sov jag. Pappa skulle träffa Svärd. Sen vaknade jag, ritade på ett kvitto och charmade svärd, för att sen åka buss igen hem. SEN kom mamma. Pappa åkte med allram till dyra akutsjukan men ångrade sig, vi har en tid på onsdag hos vår gamla vet i sjöstan, allram måste nog dra ut en tand. Själv borstar jag dom bara bättre och bättre. Mamma och jag åt gott, sen lekte jag till mora träsk med pappa, sen var det gonatt. Imorgon dagis, hurra!

O happy day

Ja, så var det. Glad lämning och hämtning, lek med mamma hemma och bilmeckande med pappa på kvällen. Har fått ett värmeelement i sängen. Det heter Tjet.

Skor

Det är roligt. Jag visade pappa när vi kom hem från dagis, som för övrigt var kul idag igen, vi var till exempel i nyckelviken och lekte, att jag kunde ta på mina rosa nya skor själv, mina sandaler och nästan mina stövlar! Men bada, fy bubblan, det var inte roligt idag heller, trots skum och leksaker och en väl menande pappa. Det får bli snabbdusch ett tag till, det går lite bättre. Är lite rädd för pappas moped också... Sen tog vi en frisk promenad i kvarteret. Frisk luft, god sömn.


Oj vilken matdag

Jag åt tydligen som en häst idag. Tryckte väl i mig ordentligt på dagis, men hos mamma hemma sen åt jag kyckling för brinnande livet, grönsaker, bröd, ja jag ska väl till och växa eller nåt. Imorse stötte jag i handfatet när vi borstade tänderna och det var inte roligt. Men jag höll ändå ihop på dagis och det känns så bra. Dada, som jag säger ungefär. 


Skarpt läge på dagis

Idag sköt vi inte med lösplugg. Gick upp 04.45 för att vara riktigt beredd... Mamma lämnade och det var glada miner. Jag vinkade i fönstret från Mattes knä och sen körde vi på med allt man kan göra på ett dagis. Jag tog en rejäl lur efter fiskpinnarna dock. Eftermiddagen spann på, och en stund efter flingorna så kom pappa på cykeln från jobbet bara för att inget skulle gå fel med hämtningen. Som om man inte kan få punka typ... Nu ska pappa åka moped istället. Det bör bli perfekt. Nu är lampan släkt.

En dag med Doa

Farmor alltså... Ja det var mycket idag, pappa var på familjegolf och mamma på bakluckeloppis, så jag och dua hängde hemma och gjorde allt ifrån att också spela golf med innebandyklubba till att promenera till statoil. Man kan konstatera att jag är down with dagis och er alla runtomkring, och ingen är gladare än jag, tack för er! Nu kör vi!

Jag och Bolle och min nya krokodilryggsäck från Tias Anders!

Hangin out in that ol rockin chair

Early bird

Jaha, upp i ottan idag, vet inte varför det bara blev så. Vi for till väsby och tog hand om oss och blev omhändertagna gott. Imorgon vankar kanske ingarö, vi får se, farmor ska iallafall komma förbi ett bra tag eftersom mamma ska till bakluckeloppis och pappa spela golf med farfar, kristina och anders. Hej och hå

Jag är härlig

Jag tror min omgivning allt blir lugna i hjärtat runt mig, om jag åter får tro så om mig själv. Jag verkar sprida en god stämning, folk ler och jag med dom. Idag har jag spridit glädje på dagis, visst, en mycket liten liten tår imorse, men det hör saken till ibland, det är bara så, det får vi lära oss. Jag repade mot direkt när pappa gick och sen var jag klassens ljus... Vi höll på allt vi, sen åt jag broccolisoppa! Jag vet, ni sätter i halsen bara av påståendet. Men sant! Sen sov jag på min lilla plats, vaknade och låg och funderade en stund innan jag reste mig för nya tag. Körde på till mellanmålet då jag fick yoghurt och flingor. FLINGOR! Bara en sån sak. Sedan kom pappa och Doa, farmor, och hämtade mig och jag vinkade glatt trevlig helg till mitt gäng. Lovisa hjälpte mig fram med skorna som vanligt och pekade mot fönstret och ryckte mig i armen när hon såg att pappa var på gång. Och vet ni, hemma väntade farfar! Jag var lite blyg först men när han sen skulle gå blev halsen på mig lång och jag skrek bye bye så det lät över hela kvarteret. Sedan kramade jag farmor lite för ordningens skull. Ikväll skojade jag med mamma. Det blir en bra helg det här. Också.

Didn´t even cry

Jag fattade mamma, dags för dagis igen, mamma till jobb, pappa hämtar, lets go to work! Körde på till lunch, käkade bra idag, var ju inte så trött, hittade min plats alldeles själv och gick och la mig för att sova, inga konstigheter... Vaknade gott med ett leende på läpparna, strosade runt och kollade läget, sen kom pappa, och han fick ett leende och lite pekande inåt dagis som hälsning. I eftermiddags hängde vi på las nackarenas och hade roligt som vanligt, tog en hamburgare med farbror anders, stack hem och blåste lite bubblor, hängde upp fina lampan från moster ina, jag hjälpte pappa med grejerna i hans verktygslåda, den är rolig den, sen var det dags att runda av. Mot fredag!

Dagis en baggis

Nu kör vi. Rock n roll. Carpe diem. Här och nu. Let the good times roll. Idag var jag jättetrött när vi gick till dagis, ändå grät jag bara lite när pappa gick. En flicka tog mig i handen och sen var det full rulle som Petra sa. Jag somnade som en stock och var kolugn och glad när pappa kom och hämtade mig. Nu kan vi det här, nu kör vi! JO, jag fick ju en spansk krokodilryggsäck av anders idag också när vi handlade på sickla. Bolle fick fin plats! Tjoho!


Chili con carne

Jorå man käkar som en cowboy, girl... På dagis hystade jag in bönor och jag vet inte vad. När alla sov satt jag i Mattes knä och lekte när mamma kom och hämtade. Då däckade jag hemma och när jag vaknade var pappa där och farbror welin. Mamma hade lovat att vi skulle cykla till forum och köpa bubu, bubblor... Sagt och gjort. Vi lekte länge i bibblan också, där är så väldigt trevligt. Vid matdags var jag lite seg men åt bra av thaikäk. Inte på lekhumör men ändå glad och samtalsvänlig, så vi tog bussen snabbt t o r till OT för en snabb bedarö bitter och en god kokt korv. Väl hemma nästan omgående gjorde vi rutinen kort och somnade nästan i varandras famn.

På Ingarötrappen

Hail hail rock n roll

On the road again

Mycket bil senaste par dagarna. I söndags: Ingarö - jarlaberg - ingarö - alvik - sollentuna (skulle kolla hur moster ina kom ut ur stan, jag sov) - alvik, hoppla där vaknade jag. Till nacka - jarlaberg, då hade mamma vaknat så vi lekte ihop med ina och hade skoj. Roligt att träffa ina, kommer ihåg när jag var i åmål och detta blev en god fortsättning! Idag var det dagis förstås, ledsen men också glad och aktiv, och det är det viktigaste. Sen jarlaberg - väsby - jarlaberg. Var och röjde hos mormor, ja jag har börjat röja, det kryper i kroppen, jag vill prova allt! Idag hade jag finfina snickarbyxor!


Soppa, låt mig hoppa

Annars gick det fint på dagis igen, till och med lunch, klippte en kalkonmacka istället! En klassisk gråt, men sen full fart, jag satt i allas knä, det är inte bara petra jag kan luta mig mot, utan matte, jenny, och britt också! Sen när pappa kom hem åkte vi i full fart till ingarö, bara vi två, för att softa i lantlig miljö, medan mamma sov lite inför nattajobb, och tia, anders och farfar slappade I SPANIEN! Det gick jättefint. Idag lekte vi lite på forum innan moster Ina, pappas moster Christina dvs, och farmor dök upp för att åka vidare till ingarö efter att ha varit snabbt förbi jarla för att hälsa på mamma och hämta mer blöjor... Efter en riktig tjejkväll med grillad kyckling och sallad somnade jag, och som pappa avslutade med en fotbollslandskamp för att balansera upp det hela. Ses imorrn

Another great day

Visst grät jag en del när mamma gick, och efter att samtidigt blivit skrämd av Fru föreståndaren Britt som sprang in i hallen precis när jag stod där, MEN det gick snabbt över och jag joinade gänget med friskt humör. Vi var till och med ute och lekte och glömde nästan bort tiden, och när vi kom tillbaka stod mamma och väntade. Det var roligt, men jag ville in och leka mer på dagis! Man ska vara lite försiktig med positiva utfästelser ibland men man får heller inte bromsa sig så inni förbaskat här i livet med att inte faktiskt säga att detta håller vi på att ro i hamn! Punkt! Sen åkte vi till tyresö och lekte järnet med isak och gänget där, av bara farten! Sen åt vi kyckling. Gonatt

A great day

Efter en mycket rörig natt där jag inte ville sova men inte var värst sur heller, mest småvaken bara. Tänker väl en del på dagis. MEN HÖRNI, idag sa pappa ett par gånger på morgonen att han skulle gå och handla en stund efter att vi kom till dagis, och det sa jag okej till, jag skulle ju träffa petra och alla barnen. När vi kom dit stod jag i hallen lugnt och fint och kollade in läget, tog av mig jackan och lät barnen komma nära och hälsa. Pappa sa hej då och lyfte upp mig i petras famn. Då grät jag men inte så farligt faktiskt. Sen slutade jag efter bara en liten stund och hängde med petra tills pappa kom efter en timme. Vi hade kollat in grabbarna som tokade sig, och jag skrattade lite åt dom. Sen läste vi bok och jag hade alla barnen runt omkring mig, de tycker ju det är så kul med mig. När pappa kom började jag inte gråta som jag gjort innan utan log i petras famn och hade knappt tid i pappas utan ville ner på golvet och visa runt pappa på mitt dagis, som en guide nästan! Jag tror jag börjar tycka om det! Sen klädde vi på oss, pappa tog ut nappen utan problem och jag nickade instämmande och log mot petra när hon sa att vi ses imorgon igen! Efter en rejäl pyttipanna körde pappa och jag en forumsväng, se så roligt vi hade på bibblan! Se också en bild från någon vecka tillbaka där jag testar gummistövlar. God, mycket god, natt.

Skratta Esther! JA!

Bygga upp ett stort berg...

Tua = stövlar


Mormor på besök

Efter en ny avskedsträning på dagis så dök mormor upp i eftermiddags. Kul! Vi lekte och stoja och sen fick jag gå till parken och träffa en massa barn i kvarteret som också var där. Ska bli kul att lära känna Jarlaberggängen. Nu är jag i sängen

RSS 2.0