Karin Boye o ja, om dagis o så

Ja visst gör det ont när knoppar brister.
Varför skulle annars våren tveka?
Varför skulle all vår heta längtan  
bindas i det frusna bitterbleka?
Höljet var ju knoppen hela vintern.
Vad är det för nytt, som tär och spränger?
Ja visst gör det ont när knoppar brister,
ont för det som växer och det som stänger.

Ja nog är det svårt när droppar faller.
Skälvande av ängslan tungt de hänger,
klamrar sig vid kvisten, sväller, glider  -
tyngden drar dem neråt, hur de klänger.
Svårt att vara oviss, rädd och delad,
svårt att känna djupet dra och kalla,
ändå sitta kvar och bara darra  -
svårt att vilja stanna och vilja falla.

Då, när det är värst och inget hjälper,
Brister som i jubel trädets knoppar.
Då, när ingen rädsla längre håller,
faller i ett glitter kvistens droppar
glömmer att de skrämdes av det nya
glömmer att de ängslades för färden  -
känner en sekund sin största trygghet,
vilar i den tillit som skapar världen.

Zzzzzzzzzzzz

OJ! Jag vaknade halv 9! Men jag hade en orolig natt, fråga mig inte varför, så jag behövde sova ut. I eftermiddags åkte vi och handlade skor och kläder till mig! Jag hade jätteroligt i både sko och klädaffärerna. Jag valde ut par som jag ville ha och kände på alla sorters kläder och halsband och grejer, vi dansade framför en spegel och hade oss. Vi träffade malin och danne och micke welin, han hade köpt en moooo, moped... Sen åt vi kyckling och sen började jag faktiskt bli trött igen. Imorgon ska mamma börja jobba och pappa följer med till dagis. Snart är vi alla i "full sysselsättning" som det heter. Jag tror det kommer bli bra för mig detta, mamma och pappa är ju härliga, och alla ni, men man måste ju hänga med lite polare på dagarna också... Hang loose.

Mamma och pappa är tokiga i mig

Ja jag kan inte annat säga, trots att min ödmjukhet borde förbjuda mig. De blir alldeles galna när jag skrattar, gråter, pratar, tittar, funderar, pekar, nickar, frågar, ropar, kramas, pussas, fixar, tänker. Hua betyder hugo förresten. Tooo betyder stor, och ibland tå, som i huvud, axlar, knä och tå. Vi var och körde "en forum" i förmiddags, känns alltid bra att vara där bland alla människor och grejer som är på g. I eftermiddags var i gustafsberg och firade emmy. Var en del folk där men jag brydde mig inte så mycket faktiskt. Hemma lekte pappa och jag i slänten på gården så jag skrattade djupt ända nerifrån magen när pappa sprang på min order. Var väl inte så sugen på att lägga mig, men john blund vann. Och sömn jag fann.

Vi klarade det!

Vi gick till dagis idag, igen såklart. Idag skulle mamma gå iväg en liten liten sväng för första gången och lämna mig en liten liten stund bara för att träna lite. Jag hade en rätt bra dag fram till det, sen sa mamma att hon skulle hämta mobilen, jaha sa jag lite tvekande, följde med mamma i hallen och började gråta riktigt ordentligt när hon gick. Petra "pipi" lyfte mig och sa att allt skulle gå bra och att mamma kom snart. Det hjälpte faktiskt lite och när vi sedan gick ut 10-15 minuter senare så var jag förvisso i hennes famn men jag grät inte, jag hade till och med varit med på lite samling innan några minuter. Så vi klarade det! Nu har vi klarat en rätt bra tröskel som vi oroade oss mycket för förut. Mot nästa tröskel, lite högre, men samma slags! Sen åkte vi till väsby och hade latjo lajbans med mormor! Hemma träffade vi kristina och anders. Jag lekte lite med kristina, tia, och följde varje steg hon tog. Sen var jag helt slut. Tut.

Halvbra da´

Ja det var segt imorse, segt och lite ängsligt på dagis, lite bättre med besök av isak och lilla lilla klara i eftermiddags och sen knöt vi ihop säcken. Lika bra det, mot en ny bättre dag.

Vi regnade inne

Ja och mamma. Efter sovandet hängde vi inne i flera timmar, ja vi gick varandra på nerverna, nej då, men vi hade lite rainblues. Sen kom solen och pappa... Då åt vi på mcdonals för mamma skulle handla och vi åkte hem och donade. Dagis var bra idag också men jag var kanske inte på topp. Vi träffade min stora fröken Matte när vi åt burgare, han verkar glad och rolig. Vi mimade till imse vimse, nytt grepp på den gamla låten.
 


I nyckelviken häromdagen, mamma bad mig le. Hihi

DAGIS

Igår började jag dagis! Vi var bara där lite men jag verkade trivas rätt bra faktiskt. För snabbt att dra några slutsatser förstås, men varför ska inte jag fixa detta? Dom hade rutchbana inomhus! Sen var det en pojke som ville hålla min hand. Sen cyklade vi till nyckelviken mamma och jag och hälsade på alla djuren, det är en fin runda det. Återkommer med mera dagisreflektioner idag förhoppningsvis.

Håll kräftan!

Oj vilken skiva vi var på igår. Kräftis på Ingarö, hej du glade. Lekte med kasper och vincent lite, två skojiga grabbar. Och med Tia förstås. Åt en kräftstjärt! Kastade ballonger och hade oss. Jag somnade i vagnen ett par timmar innan vi tog bussen hem. Idag var vi lite trötta allihop men vi hade mysigt på förmiddagen hemma vi tre (först tog vi en cykeltur till maxi och köpte bröd, kolla bilden...), och i eftermiddags kom först farmor som jag körde hårt med och sen anders och tia. Har diskat massor idag också. Ikväll var jag på väg att somna en timme innan jag somnade, fick en kick liksom. Den är över nu. Jag blåser mycket på saker som ni ser nedan.

Ett paket barn.

phhhhhhhhhhhhhuuuuuuu

phhhhhhhhrrrrrrrrrruuuuuuuuuuu

Bäst är ändå disken.

Trötter och glader

Igår var jag mest trött, fick inte ordning på natten riktigt. Vi hade till och med besök av barn och mammor på dagen med jag satt mest i famnen. Spratt till lite på kvällen dock efter en nap när Tia och Anders dök upp. Jag lekte massor med Tia, jag tycker om henne, precis som er alla andra. Tack för att ni finns! Oj va kul vi ska ha i livet! Idag ska farbror doktorn kolla upp mitt liv hittills. Ska väl funka.

Ja vad vi håller på egentligen

Tusen små saker som knappt går att beskriva, som att Toua betyder stövlar, jag fullkomligt älskar vatten (vid diskhon), och att mamma målat mina tånaglar idag. Bubu betyder bubblor förresten. Och att gå upp och springa ner i slänten på gården tusen gånger om är hur roligt som helst. Och igår när stormen kom från nord förbi vår uteplats blåste vinden i mitt hår så jag trodde skorvet skulle fara loss på hjässan! Jo igår var vi i Tyresö och kollade om isak hade en lillebror eller syster på gång, det är dags snart. Isak och jag låg till exempel på rygg på var sin plats i köket och snackade. Idag har det varit en esthermammadag, hemma och på älskade forum. Jag vaknade precis och ville ha vatten, och började domdera om var vattnet stod, att jag själv skulle hålla, jag som knappt var vaken. Gonatt

In mamas hoods

Gjorde väsby idag. Först mormor. Sa nej till pannkakorna, jag borde skämmas... Men korv och bröd funkade fint. Och kaka, som jag kan säga. Jag vet var dom finns... Sedan åkte vi till Linda och jag lekte med Tim, ett par månader äldre. Vi dansade till mora träsk på tvn, åkte rutchkana, käkade glass, diskade ihop. Han både klappade mig och försökte bita ett par gånger och vara lite halvtuff, men jag stod upp jag, jodå jag börjar ta för mig. Vi spelade gitarr också! Ja efter mycket stoj så åkte vi hem i köerna och jag kom till ro efter att pappa och jag växlat ett par ord om dagen.   


I nyckelviken med mimmi

Ja Vilhelmina heter hon, men det är rätt svårt att säga just nu. Vi åkte dit i förmiddags efter en konstig natt med en del stopp och krångel. Pappa och jag sov i soffan lite i ottan, sen somnade jag och sov till sju, för att hojta lite för att sen somna IGEN och sova till halv 9. Galet. Nåväl, väl i nyckelviken lekte jag med Wilhelmina, dotter till Annas kompis Malin. Vi höll handen också. Kul med kompisar. Snart får jag många på mitt dagis Spiggen! Hemma väntade farmor med pappa och vi hade roligt vi också, t ex med stenarna kamelen och hästen som vi rider på. Roligt att gå upp och nerför slänter också. Efter några spjutkast från friidrotten på tv orkade jag inte längre. Åt köttfärsbiff förresten. Skapligt. / E

Från andys i veckan. Man blir lätt svetter och törstig.
 
Nej kom nu mimmi, låt dom där svinen vara.

Pyyiiiuuuhhh, vad det luktar. 

Meet and greet

Ja här träffas folk. Och kul är det. Igår morse somnade jag i mammas famn på f.m när vi tog ett vil. På eftermiddagen lekte jag vilt med Tia och farmor för att sedan åka med pappa till ingarö för härlig och riktigt mysig kväll. Idag var jag sugen på en förmiddagsnap igen när vi kom från ingarö, men sen körde vi hårt mamma pappa och jag, och vi fick bra arbetsstyrning under eftermiddagen då morfar med mormors hjälp styrde upp växterna kring uteplatsen. Sen kom farmor igen och vi höll på vi med. Jag somnade med vällingflaskan i munnen. Hej hå 

Lek lek lek

Först ut på gården på förmiddagen. Lilla vagnen skulle med. Sen ville nåt barn låna den, och ja visst. Man är väl snäll. Farmor kom förbi en sväng och visade lite som skulle bli påslakan framöver. Skönt. Sen stack vi till Andys, ujujujuj vad vi lekte. Jag skrek av glädje när jag såg var vi skulle. Åkte rutchbana, gjorde kullerbyttor i oändlighet, kastade bollar, ropade på nya kompisen ida hela tida... En sväng på ica och mcdonalds. Burgarköttet är inte fel. Drog ut på läggningen igen, men det är ju så mycket man vill vara med om. Jag kan nästan säga öga, öra och mun, och jag tycker det är roligt att borsta tänderna med hjälp av mamma och pappa ska borsta samtidigt och vi ska applådera. DÅ, går det bra. Gonatt.


Mamma o ja

Vi var hemikring idag vi. Lite lek inne på förmiddagen, lite forum i rinken och på biblioteket på eftermiddagen, och en hel del diskning hemma! Jag pratar på riktigt mycket nu, kommunicerar som det heter, svarar och står i. Jag bankade till mamma en gång när jag blev besviken, men mamma lärde mig att man inte slår... Jag brukar säga att bolle, och andra, är ledsna och plutar med munnen så man förstår. Ja det är mycket med mig nu, utveckling och dagis och DAGIS, men det ska jag väl ordna, även om jag kan vara lite försiktig av mig? Jag är ju vass i huvet, tror jag, och det kan ju hjälpa!... / Lilla E 

Full fres i Fresta...

Det var roligt att se mormor och morfar idag i Fresta/Väsby. De har kommit hem från lite resa och vi åt och gungade och lekte tittut, jag och morfar, körde bil, diskade och sköljde grönsaker, åt igen, ja ni hör ju själva. En härlig heldag som nu är slut, och jag med. På väg hem höll jag på att kasta ut bolle på E4an, men mamma fångade han i örat. Huga...


Barn är ett folk

Idag träffade mamma och jag ett syskonpar i lekparken som jag försökte haka på så gott det gick. Jag åkte allt rutchbana som en rodelförare! Eftermiddagen spenderade vi i årsta med lite familjelivsföräldrar och barn som mamma haft kontakt med tidigare. Jag gick ut försiktigt förstås, jag menar, varför inte, egentligen, men sen sprang jag runt och ylade glatt så här vilar inga ledsamheter. Hemma lagade vi mat och åt ute tillsammans allihop med farmor som kom på lustigt besök! Jag var lite i gasen inför farmor så jag kom inte i säng förrän långt efter tänkt, med tanke på lite sömn, men nu är jag däckad iallafall... / E

Hos Isak, Jens och My i Ty-resö...

Men först började vi gårdagen med att stampa lite i vattnet efter lite om och men... Sen duschade vi och jag gnydde knappt! Se upp i bassängerna säger jag bara, jag är på g! Vi var först iochförsig på forum och lekte som vanligt, och där träffade vi micke, filip och fabian och deras farfar. Kul pojkar! Och apropå kul pojkar så åkte pappa och jag till Tyresö för att leka med jens och isak och jag hade jättekul och isak och jag lekte ihop faktiskt, jag tyckte det var så kul att jag inte kunde låta bli att gå runt och klappa på honom till och från hela tiden. Vi sprang runt på deras veranda till exempel i något slags lopp som inte tog slut i någon ände och ropade iiiiiiiiihhh... Vi sov över, åt frukost med hela familjen. Efter en runda i kvarteret avslutade vi med lunch innan hemfärd. Isak hade otur och slog ordentligt på näsan med sin bil, men det gick bra till slut, men nervösa blev vi. Hemma landade vi en stund på forum när jag vaknade, för mamma sov efter jobbnatten, sen hem och hängde innan vi cyklade en sväng innan välling och läggdags. Jag blir allt äldre och jag känner hur jag lär mig saker för var dag, ord som handlingar, så vi knappt hinner med i svängarna längre. Det blir nog riktigt bra att jag får börja på dagis, göra massa grejer, träffa nya kompisar, lära känna mig själv och sånt ni vet. Pappa börjar jobba imorgon och mamma i månadsskiftet. Vi skriver snart ett nytt kapitel liksom, och det kommer bli minst lika spännande! Rock on!

Badkruka, jag?!

Kolla mina roliga händer!

Och munnen... Hihi, vilka lustiga körsbär, små och jättesyltiga!

Jag, isak och Jens.

Ska vi hänga lite isak?

Hit med en kram vetja!

Å vilken natt!

Jag sov som en prinsessa i min nya säng, men dom säger mig att jag är en så... Efter en vanlig förmiddag med frukost på uteplatsen, skoj på forum, mat och sömn hemma så åkte vi till my, jens och isak i tyresö där vi hängde på eftermiddagen. Jag fick en vattenspridare i ögat men jag tycker om det där gänget ändå... Jag slog mig också på knät och allram nafsade mig på fingret när jag gav han en köttbulle, men jag har ju fått upp ångan på blessyrer så... Idag fick jag en rolig anka i present från christina och kenneth i åmål! En anka som lyser och ändrar färg, kanon att ha när jag står och gör min dagliga disklek vid diskhon, och i kommande härliga bad! Hemma hade vi lite mysigt innan det drog ihop sig för kväll och när jag somnat vaknade jag till en gång men lite ovanligt. När pappa kom in för att trösta och ge vatten så stod jag halvt i sömn mitt på golvet i mitt rum med armarna utsträckta och väntade på att de skulle komma och hjälpa mig. Jag tog mig alltså ner från sängen och tog ett par steg för att få hjälp. Ja va hundan gör man inte... Natti natti 

Tia!

Det är också Kristina det! Vi fortsatte leka idag länge ute på ingarö, mamma fick ledigt från mig och pappa. Pappas kompis micke welin med sina grabbar filip och fabian kom på besök och Tia fick inrätta rena dagispensionatet för ett tag, stackars Tia... Jag gjorde en vurpa idag också, ett ögonblicks verk, och fick en bump ovanför mitt märke från låtsasspisluckan igår, så nu ser jag ut som en fighter, men det är jag ju... Vi åkte till anders café och myste och fikade och lekte med änderna och i gruset och hejsan vad såpbubblorna for därnere! Väl hemma gjorde vi proceduren kort, och jag somnade som en prinsessa i min nya stora underbara säng som jag först låg lite undrande i nån halvminut och kände mig omkring innan jag somnade, även om jag lekt i den innan idag, det var väl lite ovant att inte vara bakom galler bara... Sweet freedom! 

Titti!

Det är Kristina det. Hon och jag lekte själva mellan fem och sju ungefär. Mamma och pappa gick och åt en bit själva. Sällsynt sedan ett par år tydligen. Vi hade jättekul! Kristina fixade välling åt mig som vi åt i soffan, men innan fick hon ta hand om en number two, hihi... Inte hennes alltså... Annars var det en enkel förmiddag, men i eftermiddags åkte vi till väsby och hämtade hem min nya säng som morfar spikat ihop! Oj oj oj, jag sprang fram och tillbaka på den hemma sen. Det blir finemang, ska vänja mig vid den lite. När vi höll på som bäst så lekte jag med låtsasspisen och fick luckan i pannan, och fick min första riktiga bula där! Jag blev lite ledsen, men sen blev jag glad igen. Sån är jag.

De e mycke nu

Oj vi hinner knappt med i svängarna. Igår cyklade vi alla tre längs nästan hela ryssvikens södra sida, kolla kartan vetja, vilken fin sväng! På eftermiddagen besökte vi aspuddens trevliga park, kolla bilderna, jag bräkte som en get och kacklade som hönorna. Idag körde vi en forumsväng, åt hamburgare, och sen kom leo och anders på besök och vi hade jättekul på andys lekland bland rutchkanorna och allt. Jag visade vägen såklart och visade en del gott mod idag, så jo då, här finns det takter!

Jag och Fabian Welin. Jag leker med häst. Han spelar gitarrsolo. Ok!

Aspuddens djur & lek. Mest bräk tycker jag.

Hmmmm. Ja jo ok då...

Hej, ni är ju mindre än mig!

Oj vad det kacklar här.

Sluta böna höna.

NEKTARIN

Där satt´an

Det var ju väldigt vad dom där kaninerna ska vara märkvärdiga.

För mig: Glass på andys. För min spökskrivare: Allt.Cykel och tur

Oj vad vi cyklade idag. Intill ryssviken ända bort till det där stället de gjorde tv om, där folk skulle flytta sina gamla skorvar mot nya lägenheter på vattnet. Sen körde vi till min stora lekplats forum... Vi var alldeles själva i rinken för butikerna hade inte öppnat! Oj vad jag sprang och ramlade framåt och bakåt och skrattade. I eftermiddags fick vi fint besök av my och jens, isak var iväg tyvärr. Men jag smakade thaikyckling, uj va gott. Sist åkte vi en tur till ingarö och jag lekte hårt med kristina, eller titti, som jag säger. Vi lekte kurragömma på verandan så att det slog i gardinerna av bara farten. Sen åt jag lite thai till! Sen blev jag trött och vi åkte hem. Mamma skojade med ballonger i baksätet så jag skrattade och höll mig vaken. Vilket trick va. Funkar inte nu. Zzzzzzzzzzzzzzzz

Borta bra, hemma bäst

Hade en dag med mamma och farmor hemma. Pappa var iväg och for. Gungor, vattenpölar, gummistövlar, gräsmatta, trappor, lekpark, mcdonalds, bolle i vagnen, rutchkana, springa i ösregn, och allt annat sånt som man har runt hörnet och som ger livet mening. Hej!

RSS 2.0