101229 lös hosta och hård mage

Jaha ja, druckit för lite vatten och suttit för stilla ett par dagar, så jag har en envis klump i magen som inte vill ut. Vi jobbade hårt pappa och jag ikväll men sen blev jag så trött att jag somnade försökandes... Nåja, det kommer imorgon. Har hostat en del under dagen, det släpper inte, men det är lös hosta, så ingen fara på taket. Vi skulle åkt i pulkabacken i förmiddags och var ute, men var tvungen att hämta hjälmen, jag insisterade, vilket jag fick beröm för, men när vi nästan var framme ville jag åka hem, jag var för trött efter en tidig morgon. Hemma dök farmor upp och vi lekte med lite klappar och så innan vi alla tre gick till mammas lägenhet så jag fick visa farmor mitt nya rum. Sen dök anders upp och så gick vi tillbaka och fikade, sen fick de varsin stor kram, eller klam som jag så charmigt säger, varpå pappas och mitt arbete påbörjades... Vem vet, det kanske släpper under kvällen... 

101228 från esther till ester

Det var jarlaberg runt idag. Först från hem till hem, ville kolla så pappa fixade golvet i mitt rum, och jag fick hjälpa lite med verktygslådan, men han visste knappt själv vad han gjorde så det var svårt att hjälpa till mer. Sen hem från hem... Sova lite för att gå på kalas hos stora ester! Vi var två från dagis som var där, jag och svea, och ett övrigt gäng, det var så roligt och jag trivdes prima, vi kramades och kissade och sprang rundor, börjar bli ett socialt vilddjur, nåja... Sen till nya lägenheten igen för att kolla resultatet med mitt nya fina golv, nymålade lister, karmar och jag vet inte vad, och sen fixade mamma och jag sängen och lite annat pyssel, sen hem till landå (ska vi säga så, dili för diligensvägen och landå för landåvägen) där jag somnade rejält. Ligger och hostar, och har hållt på flera veckor nu, men det blir allt mindre på dagarna tackolov. Mot morgonen, nu är det allt dags för några pulkasvängar.
 

101227 julklappslek

Har kul med mina julklappar, kanonbra allihop, behöver inte lämna huset, och idag gjorde vi det knappt, höll på till lunch med ditt och datt, från pussel till barnbebisstolar. Vi var på forum och köpte paket till stora ester som har kalas imorgon, ska bli spännande! Sedan mötte vi mamma, mormor och morfar i nya lägenheten, de hade lastat bilarna fulla med nya grejer, och oj va fina stolar jag ska ha i mitt nya rum till exempel! Dom gick att stå på så jag såg ut över den fina gården där det fanns flera barn, så dubbla hem, dubbla rum, dubbelt så roligt, det kör vi på tycker jag! Tog en dusch i baljan idag, ja jag vet inte riktigt hur det gick till, men bra, och nu doftar jag som en blomsterbädd, i min egen!



101226 en dag med farfar

Idag hämtade pappa hem farfar från hotellet. Efter en lite småtrevande fikastund så satt vi oss i soffan och tittade på pippi han och jag. Sen läste vi bok, la pussel, jag visade min nya dockbarnstol, och jag berättade en del för honom som jag tänkte det kunde vara bra att han visste. Han kanske inte uppfattade allt men det var inte det viktigaste. Efter mormors pannkakor tog vi vagnen och gick till forum så jag somnade. På forum tog vi ett äpple och begav oss till sickla där det vankades, ANDYS! Jag visade farfar hur man hoppar, åker rutchkana, kastar bollar i bollhavet osv osv. Tia hämtade oss och vi hade en skön sittning vi fyra hemma i sickla innan vi gav oss iväg hemåt, vi slog följe med farfar och gav honom en kram innan det var dags för bussen. Hemma berättade jag allt för mamma och kvällen slutade gott. Mot en mellandagsvecka, vad det ny betyder.


101224+25 jul jul strålande jul

Ja det är inte klokt va snälla alla är och hur mysigt man kan ha. Ska försöka visa lite bilder snart men vill bara säga att det är få förunnat att ha så nära kära som jag har. Igår hade vi en heldag minst sagt med julafton från morgon till kväll i väsby och jag fick jättefina klappar. Det var sport, spel, lek, kram, tänk, kul, ja allt i den svängen. Jag sov lunch i mormors säng och när jag skulle lägga mig så somnade jag på min madrass, men när pappa kom in låg jag på den sängen han skulle sova... Idag hade vi en härlig förmiddag ihop i väsby innan vi gav oss hemåt för sömn i mamma säng. På eftermiddagen drog vi till tia och anders, och faffa! Det var härligt även om jag är lite svårstartad, och jag fick fina klappar där med. Rent allmänt, eftersom jag är så på hugget tycker man, så var det pussel och annan tänkande lekstil över mycket, och det är ju utvecklingsstimulerande så säg!... Nej då, jag blir på hugget när jag får sätta tänderna i nåt. Jag satte tänderna i glass sen och så åkte vi hem. Höll ända in i mål och gjorde en fin sorti, somna 2045. God forts!

101223 ett rum och hem till!

Jag ska få ett rum och ett hem till! Jag fick se det idag, det var vitt och fint överallt och mamma som ska bo där med mig när jag inte bor med pappa i gamla hemmet hade köpt en soffa som vi satt och skrattade i! Jag fick se mitt "andra/nya" rum i mitt "andra/nya" hem och det ska bli så roligt att greja där, jag kollade in varenda hörna. Det var iallafall vad jag kände just där och då när vi pratade om det och innan när mamma och pappa förklarade att vi tre ska bo på två ställen och att jag kommer få två hem, dubbelt så roligt! Vi var på en jättestor affär och köpte lite grejer som vi körde dit, det var därför jag fick se det idag, och vi tog med en sån grön spegel som jag har på landå, och pappa bad mig bära in den i mitt rum, vilket jag tyckte var roligt att hjälpa till med, och jag visste ju vilket rummet var då! Kanske ska pappa och eventuellt morfar hjälpa till att fixa ett nytt golv i mitt rum, och då bestämde vi att jag ska hjälpa till lite, åtminstone sitta och titta på vad som händer, så allt går rätt till, det är ju mitt golv... Mamma hade köpt en likadan stol jag har i köket på landå, och det testade jag i det fina nya andra köket och det kändes som hemma, och det var ju inte dumt. I eftermiddags åkte mamma och jag till mormor och morfar för en liten lillejulafton med leo, anders och karin, och det var mer än härligt, och ändå är det julafton imorgon... The best is yet to come. God jul hörni.

101222 ännu en mysig hemmadag

Ja så blev det en hemmahängardag till, jag hostar ibland så pass att en gammal sönderrökt sjöbjörn hade fått mardrömmar ute till havs. Men mitt driv gör ju att vi fick till lite lekar, läsning och samtal. Jag somnade till en halvtimme i mormors knä, ja hon också tror jag allt. Det var tur hon kunde rycka ut i den bistra vinterdagen från upplandstrakterna, vi satt lite tight till i planeringen för dagen. Ser fram emot jul, men fick "paket" redan idag för mamma frågade om jag ville ha en klänning, men jag ville ha en kjol, och glittersilverskor! Jag är en snöprinsessa!  

101221 "jag känner mig konstig i kroppen"

Så sa jag på dagis i eftermiddags. Jag la mig i soffan helt plötsligt och bara ville vila. Så sa Jenny till pappa i telefon idag när dom ringde. Tur var att mamma var på väg. Konstigt nog var jag feberfri hemma först men den växte till nån grad, så vi bestämde oss för att ta ett tidigare jullov, och imorgon kommer mormor som ett brev på posten, hos ställer sig i mål imorgon för nästa konvalesens, det är ju tur jag har mina mor- och farmödrar. Ser fram emot ännu en mysig hemmahängardag. Mamma och jag hann trots allt med att dansa lite och greja helt normalt, innan jag däckade. Good year!...

101220 en mysig hemmadag

"Jag är varm", sa jag och kom på efter nån minut imorse, för först sa jag direkt bra när pappa och mamma frågade hur jag mådde. Jag hade lite feber under natten och tidig morgon men det släppte framåt förmiddagen, fast visst var det bra att vara hemma idag. Och det var riktigt skönt, bara hängde hemma med mamma på förmiddagen och sen kom farmor och vi tog det lugnt vi också, liksom laddade batterierna. Men jag sov inget på dagen, bara "dusade" lite med farmor i soffan mitt på dagen, så det tog två och en halv sekund för mig att somna tio i sju... Kuckeliku! Snart...

101219 "jag har medicin i magen"

Jag försökte förklara för pappa hur min hosta under dagen hade utvecklats, hur jag kände mig och om jag var sliten i halsen. Det hade blivit bättre liksom. Annars var det ju läge att stanna inomhus idag, men det är just sådana här dagar som man går ut två gånger och skottar, bokstavligt och bildligt inte minst, man ska bryta mot det enkla och självklara... Vi fick gott om frisk luft innan lunch och innan middag. I övrigt hängde vi hemma och gjorde vad vi kunde, och det är ju mycket. Tog oss en dusch, och det är ju himlar va tråkigt jag tycker det är, men jag förstår att vi måste vända trenden, det är ju varken farligt eller gör ont. Vi sov gott i soffan under lunchen framför golfen, vilket jag provade med bandyklubban, det kan visa sig att jag blir en lefty, en phil mickelson, för er som kan er pga-tour...




101218 skotta med måtta

Det kom jag på i förmiddags när jag med min nya skyffel skyfflade snö hit och dit på uteplatsen och den täckta gräsmattan. Det är ju en sak att skyffla upp snö, men var ska man skyffla upp den egentligen, och vart ska den skyfflas iväg?... Nåja, jag provade och det gick rätt bra. I eftermiddags hängde vi hos farmor pga att hon fyllt år, jag var väl lite trötthängig också, men glad och det var mysigt, tia och anders var också där och vi hade lite fuskjulafton på köpet, med paket och grejer, så det låg lite kul spänning i luften, hihi! Sen åkte vi det blåa tåget, 71an från gamla sjöstan, och landade gott härhemma till slut. Mycket resa, men vi hade kul med det också, it´s a matter of the mind... Gonatt!

101216+17 pulka till dagis

Gårdagen flöt på, en klassisk veckodag bara helt enkelt, med tusen underbara detaljer för oss alla, till exempel ryggklättring, men lite rutin samtidigt. Och bloggsajten funkade inte, därför ingen rapport. Idag asade mamma iväg mig till dagis på pulka, något man kommer drömma tillbaka om när man blir stor, men nu är det bara en självklarhet, klart att det är massor med snö och att man åker pulka till dagis. Lika självklart som man köper 8 bitar godis på tempo en fredag, och dit var det farmor som asade mig i pulkan (pappa sa tydligen asa mycket i sitt liv som skåning i 12 år). Hemma var det alltså en helkväll med farmor, med lek, mys, mat, samtal, pyssel, och tv-instruktioner, farmor behöver att jag hjälper henne med filmval och fjärrkontroller, men jag är ju å andra sidan så bra på alla knapparna. Sen tryckte vi off och gick ner för landning. Hörs imorrn.

101215 hos stora ester

Jag gick till min dagiskompis stora ester idag efter dagis! (Nu är hon inte så stor, men hon är en månad äldre och nån centimeter längre, och eftersom hon heter ester, utan h, så måste vi ju hålla ordning på oss, alltså är jag lilla esther, nå). Stora Es pappa Peter hämtade oss, de bor på samma gård som dagis och det gick så bra så bra. Jag var lite tyst mot Peter nån timme, men det släppte. Vi åt pyttipanna, lekte prinsessa, åt glass och hade jättekul, vi teamar upp bra jag och ester, fattas bara annat. På väg hem kom tröttheten som en blixt, och gonatt var ordet...

101214 sömntuta

Vaknade 0645, ja tacka den för det, pappa och jag hade ju hängt ett par timmar på natten, jag hade problem med snor i näsan, vilket vi jobbade bort, men det tog en stund att komma till ro. Nåja. Hemma lekte mamma och jag lite vanligt hopp i sängen, bandy, och jag fick en kavel i julkalendersklapp! Nu måste vi baka sa jag till mamma. Så är det. Kommer något i ens hand som kan skapa något så ska man skapa något. Bolle skapade sömn.  

101213 "gå försiktigt, tassa på tårna"

Ja jag sa så till pappa för jag tyckte jag såg troll i mammas och pappas rum, men dom hade hoppat ut genom fönstret och sprungit runt och stod utanför mitt rum, så vi vinkade hej då på dom, det var ett kul besök. Annars var det en bra dag i övrigt också, började hårt med luciamorgon, och jag gasade på i väl valda refränger, där jag stod lite på sniskan, jag hade stjärngossarna bakom mig och var tvungen att kolla hur de lät egentligen. Ikväll lekte vi bland annat katt, åt förstås och jag sa mumsfilibaba, studerade tända ljus, fixade med granen, nynnade sånger som den andre skulle gissa vilken det var, det är en rolig lek, sen nynnade jag mig till sömns.  



 

101212 jul i vårt hus

Nu är granen på plats. Japp, en gammal fin tradition sedan 2009, jag och mamma dekorerar, men jag sa till pappa att han kunde hänga kulor precis var han ville, och slog ut med armarna för att verkligen markera. Vid sidan om att jag för några sekunder i förmiddags envist hävdade att Långben har sn-pp, så var det i julens tecken dagen gick, med pynt hemma, och sen vidare glögg och mat i sickla. Ser fram emot julen, tänker på tomten, men också alla möten med mina allra närmaste, ni. Kram på er.


101211 hemmavid

Bara hemmavid idag, skönt, man kan ha fullt upp ändå. På förmiddagen skulle vi ut och köpa godis och åka pulka men så började vi löpträna inomhus och så drog det iväg... Efter ett lass korvstroganoff sov jag i vagnen ute och vaknade i en sovpåse, skönt som bara den. SEN drog vi ut och åkte pulka, men så råkade jag kissa i trosan så det blev tempo och godis rätt kvickt (smart va ;-)...) Sen frossade vi godis och chips i soffan, och lekte lite lätt och helt var det var så dök farmor och tia upp, mamma och pappa ska till min dagiskompis föräldrar i porten bredvid på lite mingel, så då kör vi tre istället, vi kör hårt i detta nu ska jag säga, så jag får återgå, hörs!

101210 pepparkakeland

Ja huga, först igår på dagis och sen idag hos klara och isak i tyresö. Men det hör ju årstiden till hörni. I morse var jag lite motsträvig mot pappa, vet inte varför, men jag måste liksom vara emot en del just nu, men efter nån timme så började jag väl hålla med om att man måste hjälpa varandra, nåt jag vet rätt bra egentligen, men lär ännu. Jag var mycket lyhörd när vi klädde på oss, pappas svettdroppar i pannan börjar jag förstå... Sen åkte vi en vintertur mamma och jag till tyresö och hade kul med familjen där, pepparkaksbak och annat, och klara fick min gröna pulka, jag är ju en stor tjej nu, ska bli kul att prova den nya i helgen, den går nog fort! 

101209 jag har hämtat en tång

Pappa sa, kan du hämta en tång i verktygslådan när vi skulle mecka fast en skylt på trehjulingen, jag tror han ville testa mig, men det var ju bara att hämta tången i verktygslådan på golvet i hallen, whats the problem?... Annars började vi lite lågt, som det ibland blir efter dagis, där jag bakat pepparkakor förresten (kanske lite hårda för min smak kände jag...), men efter en skål grönsaker i soffan kom jag igång, som vanligt och tryckte i mig mycket mat. Pappa hade köpt en ny pulka, så vi testade den på golvet, på julfilten virad runt, och jag flög i kurvan i vardagsrummet! Sen dansade vi lite till tv-musiken, meckade som sagt, och sen kopplade vi av. Skönt. 

101208 julshowtime

Phantom of the Opera, dra en julklappssäck över dig! Här vare grejer, spöktjejer från framförandet av "rövarkulan"och twinkle little star, dom står upp och applåderar fortfarande... Svea till vänster och "stora" Ester till höger, och jag i mitten, vi är backstage och tar en skinkmacka, har hört att man tar sånt backstage. Showen började 17.00 och vi sjöng tillsammans med några andra barn som var rövare, och det var dramatiskt värre. Men med twinkle twinkle little star landade vi igen. Sen tittade vi på dom stora barnen som körde the classic christmas songs och jag mumlade med. Efter fika gick vi hem, något trött efter denna premiär, och jag var väl inte så sugen på duschen direkt, men premiärsvetten var ju tvungen att sköljas bort. Och förresten, idag sa jag till fröken jenny att efter vilan så skulle jag sluta med blöjor på dagis, och det gjorde jag. Fick en nu till natten, vi får se om jag är på samma humör imorgon, men har jag bestämt mig så är oddsen goda. Tack för ikväll ladies and gentlemen.


101207 mandarindramatik

Ja, jag åt nog lite snabbt, så den satte sig lite tokigt i halsen, så jag hosta och mamma banka mig lite halvt upponer, så det gick bra. Farmor hämtade från dagis och vi hade en snösväng innan hemgång, det brukar bli så, det finns ju så många drivor att pulsa i, eller hur. Det blev lite mys i soffan och sen lite dans när mamma kom hem, en tjejkväll helt enkelt. Imorgon laddar jag för julshowpremiär på dagis. Som jag ska trycka på i Twinkle little star! 

101206 "uhu, jag är trött"

Idag började det spännande när allram och tjet skulle till kattdoktorn med pappa i morse. Jag hjälpte till att få in dom i kattburen, försökte bära så gott jag kunde. Annars var det en vanlig dag i stort, men vi avslutade tufft, med dusch... Kom hem sittandes på en sönderkörd pulka, var inte så matsugen men tryckte i mig en del grönt så jag kom igång, sen tvingade jag i mig köttfärssås... Vet inte vad det är med mig med att vilja ha köttbullar efter dagis, varför? Sen spela vi boll och innebandy, jagade varandra, rullade mig till korv i julfilten och drog ut på tiden, tills pappa ropade från duschen. Jag släpade mig dit, förstod att det inte fanns nån återvändo, förstår också att jag måste duscha, men OJ vad besvärligt jag tycker det är. Jag tvekade och tvekade, och grät och grät. Pappa undrade igen vad det egentligen är, det gör ju inte ont för vattnet varken bränner eller kyler, det är ju faktiskt inte farligt, och jag kunde inte få ur mig mer än att jag var trött, vilket jag var iochförsig, men ändå. Nå, somnade gott och gott luktande.

101205 "jag måste spika"

Ja så är det ibland. Man måste spika. Hemma hos erik och alvar, våra grannars barn, så hittade jag en plasthammare när vi var där och fikade efter mamma och sofia kommit hem från promenad. Och så hittade jag något som såg ut som en spik. Och det bara kom över mig, jag måste spika pappa, sa jag. Annars körde vi pulka och stjärtlapp i stora backen idag. Stjärtlappen var lite lurig, delvis fötter men ändå inte, men jag fick rätt bra kläm på den efter ett tag, men så tränade jag ju lite i morse också... Vi träffade stora Ester från dagis, och vi blev så till oss att vi började hoppa helt enkelt. Pappa och jag sov under den röda julfilten framför Chevron classic där tiger woods börjar visa takterna igen, och det var skönt att inte bylta på sig allt för en nap ute. På eftermiddagen fikade vi alltså hos grannarna, de är allt biltokiga dom pojkarna, men jag kan mina fyrhjulingar jag också. Gick loss på en volvo rätt hårt. Spenderade kvällen med två grabbar till, isak och tim, linda och jimmys pojkar, men de betraktade jag mest på håll, vi är inte så bekanta än, men tim gick lös på allt i mitt rum, kul att studera. Igår fick vi alltså inte med oss nån kattlucka, men här väntar nya tider, imorgon ska mina katter rensas på tandsten, sen ska vi byta foder, och sen ska vi nog såga bort foder (enkel operation som lätt återställs), så att pappa, som de oftast väcker, kan få sova åtminstone en halv natt i helhet nån gång, för det jag känner för killarna måste få fortsätta ett tag. Mjau.



101204 "jag kämpar"

Vi lekte lite i snön på förmiddagen, och jag tycker det är så roligt att klättra uppför höga och branta snöberg, men det är ju svårt också. Och då sa pappa, kämpa esther kämpa, sen kom jag upp och vi blev så glada! Han sa att ibland när saker är svåra att göra, då är det bra att kämpa. Så när jag gick uppför en annan backe lite senare så ropade jag "jag kämpar pappa!", och så klarade jag den backen också! När jag vaknade var morfar på besök, alltid mysigt även om jag inte springer in i någons famn direkt efter jag vaknat, och sen kom också mamma och mormor som varit på ärenden. Vi pysslade med allt möjligt vid köksbordet tills de skulle åka, klippte, rita, peta naglar, putsa fingrar, kladda med ketchup, ja det vanliga, sen åkte vi till forum för att köpa sticksåg och kattlucka, och kom hem med nada... Men det var kul att hälsa på den lilla svarta kaninen och småfiskarna i akvarierna, och vi såg en groda! Godda! 

101203 fredagsdilemmat

Man kommer hem efter en tuff, om än rolig, vecka på dagis, som vanligt. Vi köpte de obligatoriska 8 godisbitarna på tempo. Men maten innan dom blir ju en uppförsbacke, om jag ens startar, tycker väl om maten, men vill gå den enkla vägen. Nåja, det gick väl hyggligt till slut. Sen klättrade vi lite och träffade taket, jag bad pappa kittla mig på halsen, det kliar så roligt, jag sprang runt i trosor på kvällen, jag är ju faktiskt en stor tjej, blöjorna måste jobbas bort, lite mer napp likaså, jag vet, och jag tror det löser sig automatiskt, vem vill ta studenten så... Nå, god natt. 

101202 twinkle twinkle little E

Idag sjöng jag blinka lilla stjärna på engelska när jag kom hem. End of discussion. Gonatt...

101201 dålig tajming

Imorse skrek jag inte efter dom när jag vakna, utan för en gångs skull gick jag ut för att gå in och väcka dom. Tror ni inte att jag möter pappa i vardagsrummet, dumskallen, jag skulle ju överraska dom. Han kanske vaknade iochförsig för att jag körde några rundor på "vi komma ifrån ria ra ria ra ria ra" innan jag gick upp... Man kan byta ut det mot jarlaberg förresten. Sen hittade jag ett paket! Mormor har gjort nån slags julkalender där det hängde en liten klapp idag på nummer ett, det var roligt. En ficklampa! Jag lyste mamma i ögat för att väcka henne. Pappa lyste på motorvärmaruttaget ikväll. Det är tydligen det enda motorvärmaruttag som inte riktigt passar till världens mest standardiserade kabel, motorvärmarkabeln, som finns i EN variant, fick jag höra... Idag var det rysligt kallt, jag fick långkalsonger av mamma. På väg hem hann vi dock med ett par pulkåk och jag släppte iväg bolle alldeles själv ett varv, men han klarade det. Sen myste vi på, och kom till ro efter lite bamse.


RSS 2.0