En julidag i väsby...

Efter en klassisk runda på forum, eller las arenas som pappas kompis micke säger, och sömnen, så åkte mamma och jag till väsby medan pappa gjorde om hallen lite grann. Inte för att jag är ivägen, tvärtom, men han blir lite splittrad verkar det som och kan inte hålla ögonen på jobbet liksom. Nåja. Såhär roligt hade vi det.Vi matade också grannens kanin! Gonatt.

Gustavsberg, Hellas och Saltsjö-Duvnäs

Mer farande. Idag besökte vi bullerbyidyllen dit emmy, gisela och patrik precis flyttat. Jag provade emmys leksaksbarnvagn på grusvägen utanför radhuset och det kändes mycket trevligt, där kommer de må bra, blir kul att besöka. Jag trivs som sagt i trakten så sagt och gjort så körde pappa och jag till Hellasgården där filip och fabian var med pappa micke och vi skojade i lekparken. Sen gjorde vi minsann ett besök hos dom hemma i Saltsjö-Duvnäs och jag fann mig faktiskt riktigt bra tillrätta i pojkarnas hem, i deras rum och med deras saker, lilla jag, hihi. Jag ska nog stå upp för mig själv allt bättre bland andra framöver, som vi håller på och far! Det är ute på vägarna man lär sig. Hej!

Platt fall

Idag vaknade jag lite tidigt så hela förmiddagen var lite mosig. Men här var ett himla liv ändå med besök av farfar, kristina, emmy, gisela, micke welin och hans fabian. Mitt i allt sa jag ifrån och pekade på vagnen, tack och godnatt. Jag vaknade, åt inte mycket av köttbullar, makaroner, med en touch av fiskpinnar. Vi drog till järvastaden som har allt, även en superlekpark, fast för lite äldre. Vi provade dock en liten rutchkana, och jag höll pappa i händerna på väg ner när jag åkte. Vid varje försök satt pappa i botten med öppen famn och ville locka mig att åka, så där som vi alltid håller på, men denna gång tryckte jag mig bakåt och försvann bakom kanten likt en simhoppare i pik och landade TACK OCH LOV platt fall på marken 40 cm ner. Jag fick en liten chock, tappade kanske luften lite, blev nog rätt rädd, men tröstades av pappa så gott det gick. Ont verkar jag inte ha fått direkt, det var en perfekt landning kan man säga, men oj vad vi vaknade till. Vi drog oss tillbaka, åkte till forum och pratade lugnt igenom det hela, drack vatten, hittade tillbaka till skrattet och modet, tog ett par burgare, åkte hem och lagade kassler, gav killarna tonfisk, fick välling, och så var den dagen slut. Puh.

Full fräs i väsby..

..idag igen. Det är ett väldans farande, men det gör oss gott. Idag fort jag runt, åt, skrattade, och hade mig som aldrig förr, och det var lajbans. Jag är på g, något är på gång med mig, ja vem vet, dagis kanske blir en piece of cake! Hemma körde jag sen runt Bolle i en timme på gården och skrattade hela tiden. Livet är bra. Här bilder från häromdagen i väsby.
Korv och makaroner, in med det bara!

I´ve got the world on a string, sittin´ on a rainbow (for sinatrafans...)

Tyresö och Ingarö

Jodå, här far man runt. Träffade isak, my och jens idag i ingarö där pappa var och satte upp långa pappersbitar på väggar med lim på. Jag tittade och skrattade åt isak, åt korv och hade det bra. I eftermiddags tog vi en tur till ingarö igen, man får passa på när farfar är på besök. Farmor var också där och vi gungade och kastade golfbollar, farfar kastade ballong men det gick sådär i vinden. Sen vinkade vi adjö så armarna fladdrade. Kvällen gick bra men föregicks av lite trots, jag vill ju till exempel sätta mig i bilbarnstolen på mina egna villkor, och naturligtvis gå hur och när jag vill från parkeringen. Nu är jag parkerad i sängen.

Till trots..

..så kunde väl min trots vara ännu värre, men jag har hursomhelst förstått att jag måste testa lite gränser, jag har förstått att det finns såna, och det gör mig lite frustrerad. Vi har lite kamp hemma, you win some you loose some... Idag var vi i väsby och hälsade på. Jag gungade och lekte med en liten barnvagn som vi fick hem. Jag åt också på verandan, där har tydligen Leo suttit en del och nu lånade jag den platsen. I övrigt var det skönt väsbyhäng helt enkelt. Vagnen fick jag till exempel inte leka med utomhus när jag ville ut runt 19 hemma, och det gjorde mig märkbart förbannad helt enkelt. Men jag förstod sen att lugnet som mamma och pappa försökte ge mig var rätt skönt, "trots" allt... E

Tittut

Ja jag skrek så på farfar när jag lekte tittut med honom på Ingarö idag på altanen. Vi var där igen och hälsade på, och kristina och anders lekte jag också med. Jag gömde mig till exempel bakom gardinerna på altanen som vanligt, gungade hos grannen och var med och grillade lax, som jag smakade! När jag gick vinkade jag med båda händerna i luften, ett nytt och roligt hälsningstrick! Här kommer lite bilder från mammas mobil.

Ja jag har aldrig sagt det är fel på vatten, men bad däremot.

Tiiit!

Kundvagnstaxi på ica maxi

Se upp i backen, what else...

Glass, eller gaaaaaahhhhhhhh, som jag brukar säga

Haning loose in jarlaberg

Nu ska det väl smaka

Me and the guys på leos kalas

Grandpa´s back

Träffade honom på Ingarö idag. Jag gav honom ett par tofflor, sen gav han mig en liten kanin som bor därute och log, och då gav jag den tillbaka och log, och sen var vi båda med i matchen. Vi fikade, jag passade på att göra tvåan två gånger, det är allt något med skärgårdsluften, farfar och jag bollade fram och tillbaka med en stor kanin med cerisa byxor som också finns därute, ja vi tog ifatt lite helt enkelt. Sen åt vi skärgårdskorv, och med det startade färden mot en god natt, även om jag inte heller riktigt själv begripit mig på mig själv idag, upp och ner som en jojo. Antagligen tidskillnaden mot dalsland.

Skål Åmål

Jag har blivit uppmärksammad på att jag är världens bästa tjej, även på denna resa, under resan tur och retur och på resmålet. Jag har haft fantastiskt roligt med födelsedagsbarnet Moster Christina, som vi bestämt oss för att säga, GRATTIS IGEN, Farbror Kenneth, hunden Annie och farmor, och jag tror dom har haft roligt med mig, och på tåget, oj vilken grej, och så mycket man ser! Här ett plock bilder, se och njut. (Bifogar en med cyklister, en från nyckelviken igen, och en från forum där vi leker på skumgummit, och där jag träffade en flicka som var så snäll att jag ville hålla hennes hand). Det är roligt att tycka om.

ÅÅÅÅÅÅÅ glassen är slut!!!!!!

HAHA, VA VI HAR KUL!!!!!!!

Talkin´ to me?...

Hur man tar med sig en klackspark i livet? Såhär ju!

Annie o ja

Hushållapå

Jorå, då vare kalas

Paté är aldrig helt fel. Men med plastbestick? Kom igen! Byt!

-Jaså, det säger du. (Blåbär. Varför har ni undanhållit mig detta?...)

Här ska inte sovas. Här ska kastas apelsinboll.

Nu drar vi farsan. Ska bara trycka ett par till blåbär.

Den inre resan. (Jag fattar SJ:s grej.)

On a bicycle made for two.

Meet the Flintstones

En vän i flykten ack, men dock.

Gäster hos Esther

Igår förmiddags hittade pappa och jag skolgårdens fina miljöer för barn och ungdomars kreativa och fysiska utveckling... Så vi körde trädbuss och lekte kurragömma i minihuset hur länge som helst. Jag sprang fram och tillbaka oräkneliga gånger och vi skrattade gott. Eftermiddagen var om möjligt ännu bättre. Mammas kompis Carola kom förbi med sina grabbar på 8 och 12 och efter bara lite blygsamhet släppte jag dammluckorna och visade vilken social och framåt tjej jag är. Pappa såg det inte för han var borta men mamma var alldeles upprymd över hur jag trivdes i sällskapet. Jag gjorde grimaser, skrattade och hade för mig.  Vi är på g! Imorse körde vi ett varv buss till innan sömn, hade inte fått så lång sömn som jag borde haft. Mamma och pappa försökte locka mig med ett bad i samma linje med min nya fabless att diska, men se där är en annan grej, gick inte... Men jag sköljdes av och det kändes riktigt skönt när jag tänker efter. Vi lekte på vår underbara uteplats/gård, käkade het wok och så kom jag till ro vid kvart i åtta typ. Mot Åmål mina damer och herrar.

Britney och jag

Vi missade tydligen varandra idag, Britney Spears och jag, på forum. Hon var tydligen där en stund efter pappa och jag var där och fortsatte träna oss på att ramla från skumgummihästarna. Undrar om hon också provade skumgummirinken? Sen åkte vi till Leo i Blackeberg för hans 10-års dag. Jag sov först men sen lekte vi på den fina innergården och jag och leo och kompisen Mio gungade och provade rutchbanan. Jag fick äta en massa gott vid födelsedagsbordet också, jordgubbar, chips, allt, sen följde vi deras ena katt runt om huset och tillbaka. Jag kan ju det här med katter. Hemma fick vi besök av pappas kompis welin och sara, och grabbarna filip och fabian som jag visade mitt rum med alla grejer, det var också en kul stund. Mycket folk, flera barn, hej och hå, nu står vi på!

Vi knyter banden, jag och stranden

Idag åkte vi till landet utanför Nyköping, hos Malin och Danne. Där gjorde jag ett nytt tappert försök att bekanta mig med denna företeelse med att fröjdas intill en vattenmängds kant, strand så kallat. Vad jag förstår så gör jag framsteg, om än små. But whats the rush... Jag vaknade upp intill samma kant, sen åkte vi in till nyköpings hamn och åt rejält med glass. Väl på landet förberedde vi grillning, jag njöt själv åt en ohyggligt stor portion spaghetti och köttfärssås. Jag har också showat idag med att säga bestämt nej när mamma frågar om hon har bollar ovanför magen, och när hon frågar vad det då är så säger jag förstås tuttu. Här kommer lite bilder från dagarna.

Nu ska jag allt visa hur man blandar till en välling.

Mammas kompis Cillas dotter Emelie lär mig ett spel som tutar och låter

Vatten. HAHA.

En rinnande glass gäller det att hålla rätt i munnen

Såja! A job well done.

tutututututututututututututututututut En tjej för den fordonstekniska linjen?

Tacka vetja Nacka

Det går och göra så mycket kul här, bara runt hörnen. I förmiddags cyklade vi till forum igen, vi lekte i skumgummirinken som vi brukar åka till, och jag lekte "ramla av skumgummihästen" och vi hade så skoj. Jo förresten, jag sov från halv åtta till sju, med ett vattenstopp, uj uj uj! I eftermiddags hade vi besök cilla, thomas, alexander och emilia, och de två sista lekte med mig och visade mig allt de kan och jag kan inte komma ihåg när jag hade så kul med två barn senast. Jag höll dom i handen och gick vart de än tog mig och hittade på med mig. Vi lagade russin, spelade gameboy, plaskade vatten, grillade korv, eller ja, pappa, riktigt brända, ja och så stack vi till nyckelviken och tittade på djuren, åkte träbil, höll handen, gungade, satt vid vattenbrynet och kollade färjorna, tänk att vi bor så underbart nära vattnet och naturen. Sen blev jag mycket törstig och trött och var väl inte alls så lycklig i sadeln på väg hem men det ordnade sig och efter mycket ålande och kramande så la jag mig och sov kvart i nio. Puh. Mot en ny sommardag.

Igår en riktig sommardag

Vi började igår med en tur till stranden! Inte för att jag tyckte det var så värst kul med stranden förrän till slutet när mamma förklarade att det inte var så farligt med sanden. Jag sov länge och sen studerade jag de andra barnen där, mina kompisar emmy, filip, fabian, noa, alexander och daniela. Ja det var ett rejält gäng där. På eftermiddagen lekte vi hemma och förberedde grill med emmy, gisela och patrik. Vi hann med en cykeltur också i kvarteren, och det fläktade skönt under hjälmen.

Det är rutch i kanan

Idag stack mamma, pappa och jag till ett lekland inomhus, och hej vad vi åkte i rutchkanorna! Jag skrattade så jag inte visste till mig och inte hade jag tid att äta förstår ni väl. I den största banan slängde jag först ut Bolle som föråkare och så åkte vi ifatt bolle och fångade upp honom strax innan målgång. Hurra! Hemma tog vi sen en cykeltur till sköna nyckelviken där vi hälsade och hojade på hästarna och kaninerna, sen åkte vi hem och träffade emmy som var på besök och provade mina innebandyklubbor. Ja huga, sen blev det pasta och godnatt. Godnatt

En skalbagge på väggen

Grön! Jo visst, mamma hittade en grön på Ikea. Kul, färgerna i mitt rum är som Ahlgrens bilar och det var tanken mamma hade. Jag kan redan tända och släcka den. Annars handlade vi på förmiddagen på vårt lilla Maxi och i eftermiddags ranta vi runt i lägenheten och pysslade, till exempel spelade vi innebandy men jag är sådär sugen på att låna ut en av klubborna till någon, jag känner att man har bättre kontroll på spelet om man har båda klubborna, tills farmor kom och så åt vi jordgubbar. Sen lekte vi två medan pappa borrade och mamma handlade. Biff åts, sen ranta vi lite mer, lekte med pappas skruvplugg, lekte vid vasken i jag tror minsann en halvtimme, sen välling och hej då. Hej då.

Detta evinnerliga bloggande...

Barn och vuxna

Träffade allt idag. Först Alexander och Daniela Gardos/Ek som tittade förbi och jag satt med vid bordet på en egen riktig stol och fick kaka medan alexander visade hur sin polismotorcykel funkade. I eftermiddags tog vi en ingarösväng pappa och jag och hängde med farbror anders, hans kompis ted och en till vän. Jag använde verandan på 1000 sätt, sov, fick mikroköttbullar och gungade, ja just det, fick se två ekorrar på två meters håll, vi sjöng ekorrevisan och hade jättekul. Var i gasen hemma och somnade lite sent igen, men är det semester så!

Ett och ett halvt år!

Jojomen, här rullar det på. Ville därför upp nästan ännu tidigare så jag hojtade på dom 05.00, ville fånga varje ögonblick idag. Förmiddagen lekte vi som vanligt men i eftermiddags åkte jag mamma och farmor till väsby dit pappa kom sen. Det var en jättehärlig eftermiddag med lek i trädgården och inne, jordgubbar och glass, lek vid datorn, kastandes i grön kul säck jag fick i väsby, många nya ljud och ord, fart och fläkt, ja jag hann inte riktigt koncentrera mig på middagen ens, jag ville upp och studsa, gunga, sjunga! Däckade i bilen hem, så det tog ett tag innan jag somnade igen hemma men men... Tack för idag alla inblandade, jag känner mig riktigt som ett och ett halvt! Inte illa va! E

Back in sjöstan

Vi var där i förmiddags och testade de gamla gungorna i parken. Pappa tänkte att han skulle träffa ett par bekanta med barn som jag kunde hälsat på, men de kom inte. Men vi lekte på ändå och hade kul. Sen fick jag en korv och sen lunchgonatt. I eftermiddags lekte jag och mamma med duschen, vi sprutade och skvätte och plaskade utanför badkaret, pussade och klappade duschen, den är ju snäll. Kanske jag badar med den snart! Sen körde vi det gamla tricket med teletubbies och välling innan gonatt. Gonatt

Bara lek, inget allvar

Så är livet för mig, pilutta er... I förmiddags lekte mamma och jag järnet, mamma har så bra fantasi så hon hittar allt på grejer, på blott 76 m2. Pappa var och hjälpte Allram idag istället, och det gick nog bra. Efter sömn cyklade vi till forum och busade, postade brev, och tittade på folk, det finns ju så många roliga, drog i hylsnyckelsatser på clas ohlson och kastade basketboll vid kassan. Sen åt vi korvstroganoff, jordgubbar, brottades och sa gonatt. Kolla in bilderna. E  

Pasta och SKÄRGÅRDSKORV!

HIHIHIHI

Gummor i lådan

Ja har man katter till syskon så...

Heaven and hell

Ja de senaste dagarna har varit omtumlande har jag nog förstått lite, det är kanske därför jag själv har varit lite orolig på nätterna och gnällig på dagarna. Men vi har ändå haft roligt, mamma och jag har hängt ett par dagar, pappa åkte till farfar som behövde lite hjälp. Igår var farmor på besök några timmar och vi vattnade och så och idag gjorde mamma och jag en jättekul utflykt ner till nyckelviken där vi hälsade och klappade och matade och skrattade åt alla djuren. Jag matade nästan själv en häst! Jättemysigt och mamma kämpade med mig i uppförsbackarna på cykel. Man har det skönt där bak, speciellt när livet är lite bakochfram. Mot morgondagen. Alltid.

Revansch på Ingarö

Idag gick det bättre. Höll mig vaken och myste med kristina och anders och gungade deras grannes gula gunga som gav mig en lång härlig flykt. Efter sömn så åt vi massa smågott och åkte hem till vår fina uteplats, tack mormor och morfar igen. Mamma och jag hade en skön egen stund när pappa stack och sjöng. Jag sa nästan Bolle idag, typ "boll" och småpratar allt mer, tänk när ni förstår vad jag säger, jag har så mycket att berätta! Kolla in nya bilder!

En cykellur.


No need for words:...
 

Ute och cyklar

Mycket sånt nu. Igår förmiddag cyklade vi till sickla och köpte en fästanordning till för en ytterligare cykel vi fått låna från snälla Anita, en röd rackare som vi provkörde idag i väsby, jag, pappa och morfar. Jisses vilka stigar morfar drog iväg oss på! Igår när vi kom tillbaka från sickla gjorde vi ett stopp på forum och lekte av oss. Hemma sen så småpysslade, innan vi drog iväg på en ny cykeltur, vi hittade en lång tunnel som man kunde ohoja i så det ekade. Jättekul. Idag var jag trött som vanligt vid 8 så jag fick mig en förmiddagslur igen faktiskt, ja va fanken ska man göra när man är trött. Sen åkte vi som sagt till väsby och hängde, och cyklade, och jag somnade i sadeln... Mycket skönt, och som jag förstår så kan de luta mig i sitsen med en ratt så inte huvudet hänger. Luxury... Sen åkte vi till sjöstan hela bunten och planterade om halva nacka, åtminstone vår uteplats, och jag fick vara med, sitta med gumpen på blött och jordigt underlag, och sen kastade mamma och pappa mig i luften så jag skrattade så jag fick hålla mig för munnen med högerhanden på ett kul sätt! Efter detta botaniserande var det godnatt. Bilder dyker upp snart. ZZZZZZZZZ

Lunch på skärgårdslandet

Idag drog vi till Ingarö för att ta det lugnt. Gick väl sådär, jag var övertrött redan vid 9-draget så jag sov gott under en björk ett par timmar, och då vankades lunch, pasta och skärgårdskorv naturligtvis, en delikatess. Efter det var det väl inte mycket annat än att packa ihop och åka hem. Vi testade att ta bilen ner till lilla stranden där, men bommen var nere och då gav vi fan-tomen i det. Tidigare sov jag ju. Men där SKA jag i i sommar. Väl i våra kvarter tittade jag på när pappa tog ett dopp vid Sickla strand, var inte sugen då heller. Sen gjorde vi en utflykt på cykel till maxi och handlade. Jag körde en racerbilskundvagn under påsarna liksom. Hur kul som helst. Hemma åt jag inte mammas lax och knappt kyckling heller. Men jag hade roligt med PRECIS allt annat som fInns på uteplatsen och kreativiteten flödade. Nu sover jag. Gonatt 

Esther on tour

Nu ska vi se. I söndags förmiddag laddade vi för Finspångsresan genom att äta hamburgare och köpa cykelhjälm! Sen somnade jag gott och vaknade i Norrköping. Vi mötte farfar på golfklubben och åkte hem för att inackordera oss. Jag kände mig hemma direkt och gick direkt runt i lägenheten och rekade liksom, han har mycket saker som jag gärna plockade lite med... I selen fick jag vara med och laga curry. Efter mycket intryck somnade jag gott i farfars rum. I måndags åkte vi till golfklubben och lekte på den fina gräsmattan. Det var roligt med bollarna men jag var rätt trött så vi kunde haft det gladare. Nåja, jag sov ordentligt bakom golfrestaurangen och eftermiddagen gick bättre och jag körde slut på farfar därhemma med bollkastning, tittutkurragömma, fruktätande och diverse. Sov lite dåligt vid 01 och fick sova hos pappa i farfars säng som vi lånade, kändes tryggt. Tisdag förmiddag gick i ett liknande tecken, trött även då, men vi gungade och vinkade till farfar på balkongen innan jag vinkade adjö efter att ha gett honom en kram i hallen, det skulle han ha efter alla jordgubbar jag fick. Sov hela vägen hem och vaknade till mammas vinkningar. Vi provcyklade alla tre ner till forum och det var jätteroligt! Vi träffade anders och mamma köpte en cykelhjälm så nu har vi alla tre! Sen behövde vi en pilsner och ett par kokta korv och stack till OT och träffade grabbarna såklart, det var ju tisdag. Mamma och jag åkte hem och lämnade pappa med gänget. Idag stack vi till Hellasgården, det skulle ju trots allt bli fint, men solen lyste med sin frånvaro. Två dagiskompisar badade. Inte jag. En annan dag. Åt lunch och gick en härlig promenad i skogen, kändes det som. Jag sov som en stock där i det tropiska nackareservatet. I eftermiddags lekte vi lite med den lilla poolen vi köpt, utanför såklart, pappa fick sitta själv i badet. En annan dag. Sen cyklade vi en rejäl sväng. Roligt det där. Firade dagen till slut med kycklingröra och tortillabröd. På uteplatsen förstås. Skepp ohoj, mot en ny dag.

En i andra kinden också
  
At the club

On the green with grandpa

Vadå putta?

Den här ska inte stå här.

Hole in one

Det gäller att läsa puttlinjen ordentligt

Kolla tricket

Men det var väl själva...

A good round of golf, let´s go to the 19:th...

Jo dom går väl ner

HALLÅ FINSPÅNG, MÅR NI BRAAAAAAAA

Jo vahetere farfar, kan jag vahetere få lite glass

Svårövertalad? Nja...

Hej då farfar, vi ses snart igen

Take me home E4an

Pilsnertisdag

Titta så blöta dina skor är pappa

I denna stund kanske världens sötaste människa
RSS 2.0