100630 nagellack

som om det inte var nog på fötterna som jag vill ha ibland av mamma, tycker väl pappa, men nu fick vi flickor på dagis nagellack på fingrarna också, men det sätter ju färg på tillvaron, så kör i vind. Annars så var det en rätt vanlig dag tror jag, härlig sommar är det tydligen, viktigt att komma ihåg i framfarten i livet. Vi badade på dagis idag igen, och mamma och pappa tar sig för pannan av glädje, i så fall, vi vet ju som sagt inte riktigt... Vi tog oss en tur till parken och hade bara med oss farfars röda cykel, mammas gamla vagn och en fotboll, för att leka i dammen och med rutchkanan... Jag är härlig!

NÄR JAG FICK FINDUS AV MORMOR OCH MORFAR PÅ FARMORS FEST!


100629 idag badade jag, tror vi

vi var väl inte riktigt säkra nån av oss, pappa eller jag, när jag pratade om det... Nåja. Jag hade hursomhelst ett jättesött linne och söta shorts idag. Vi köpte "fjärilar", som jag kallar såna som snurrar av vinden på en pinne, på tempo, där jag också bajsade. Men det gick bra att gå hem, trots att pappa ville offra sig med mig på axlarna. Hemma var jag så trött att pappa trodde jag skulle somna klockan 7. Icke.

MIDSOMMAR I TYRESÖ


FRUKOST JARLABERG 25 JUNI

100627+28 jag badar när JAG vill

..de fick för sig att vi skulle bada på dagis idag, eftersom det var en så härlig och varm sommardag. Jodu, den gubben går inte, jag bestämmer. Ikväll provade vi att cykla med trehjulingen ända ner till tempo. Iiiiiii ropade jag när vi cyklade nerför backen, det var kul! Igår var både Tia och farmor på besök, mamma jobbade och pappa lekte med kompisar. Vi hade det både mysigt och roligt och jag somnade på farmors ben i soffan. Idag somnade pappas ben när han väntade på att jag skulle somna i sängen...

HEJA VICTORIA, DANIEL, OCH MESSI!


100626 sommardag

Jo då, vi fångade sommardagen pappa och jag när mamma jobbade. Vi lekte i pyjamas på uteplatsen, cyklade till djuren i nyckelviken och hälsade, himmlar vad dom gapar hönsen, hälsade på stora grismamman som sov med huvudet på en stor sten, sen cyklade vi till maxi och sen statiol för att pumpa däcken. Vi var borta hela f.m. Efter sov så kom solen fram igen och då badade jag gott i poolen igen, det där med vatten är inte så dumt ändå. Sen gick vi nyduschade till tempo där jag fick EN GUL GLASS! Vi kollade pojkarna som spelade fotboll, sen kom mamma, och då var det bara i poolen igen. Sen testade jag lite att vara utan blöja men med trosor och det gick skapligt... Sen grillade vi med malin efter att vi varit på maxi och handlat IGEN. Jag åt kött! Sen somnade jag och pappa i min säng. O vilken dag... Det här var min midsommarafton nedan.


100625 merry in midsommer...

..oj det var en rolig midsommarafton. Dagen började med frukost på uteplatsen, sen lek i bara pyjamasen ute på gården, OCH SEN, jättelek i nya lilla poolen mamma fixade på forum, jag hade så roligt så roligt, ni ska få se film. Sen sov jag gott och vaknade på väg ner till mcdonalds. Jag fick hamburgare i bussen på väg till tyresö och jens my isak och klara, där vi firade lite och lekte med barn och BADADE I POOL IGEN. Sen blev det en längre tur hem pga tokiga bussar men hemma väntade farmor, tia och anders som såg mig bli allt tröttare. Alltså, lite esther williams varning idag, se upp... Nedan från ett tidigare tillfälle.


100623+24 mystiskt..

..det försvann en dag, men en dag blev två enligt bloggen, jag vet inte riktigt jag... Hursomhelst, idag var det mycket folk fram och tillbaka, pappa hämtade hem mig och hemma väntade mamma, gisela och emmy, sen kom patrik och mamma och gisela gick, sen gick patrik och emmy och då kom farmor, medan vi stod och pratade med grannens pappa, med grannens barn i famnen. Nåja, jag hittade rätt med farmor och hade skoj ikväll, och vi pratade med mormor på telefonen. Han med att bada lite barfota i plaskdammen i parken också, sånt som vi barn gör, vi är ju lite lustiga. Sjöng bä bä vita lamm för pappa 30 sekunder innan jag somnade också. Ikväll är det nybäddat med nalle puh lakan, han får alltid en puss innan jag somnar till. Puss


100622 sickla galleria..

..är inte lätt att säga, men jag sa det nästan i bussen på väg dit. Pappa skulle köpa en ny kalender och vi testade vilka som var små och mjuka och jag ropade till honom vilka jag tyckte såg mjuka ut, i min kundvagn från ica, där inne på akademibokhandeln, så jobbar pappa och jag... Det är roligt att åka buss för övrigt, och jag gillar, ja jag måste bara sitta längst bak till vänster, bäst höjd för mig där. Men nu ligger jag ner, gonatt.


100621 singin´ in the rain

Testade Gene Kelly koreografi i parken efter dagis med mamma. Där finns en dusch och lämpliga vattensamlingar att jobba med. Vi var där länge och det kändes som "a glorius feeling, I´m happy again"... Imorse ville jag inte för några sekunder prata med pappa eftersom han inte lät mig gå precis vart och hur och hur länge jag ville när vi skulle gå till dagis. Men sen fattade jag att det finns fler universum än mitt.


100621 singin´ in the rain

Testade Gene Kelly koreografi i parken efter dagis med mamma. Där finns en dusch och lämpliga vattensamlingar att jobba med. Vi var där länge och det kändes som "a glorius feeling, I´m happy again"... Imorse ville jag inte för några sekunder prata med pappa eftersom han inte lät mig gå precis vart och hur och hur länge jag ville när vi skulle gå till dagis. Men sen fattade jag att det finns fler universum än mitt.


100620 Sömn, ett nödvändigt ont

Idag sa pappa att han skulle lägga sig strax efter jag somnat, efter att han pysslat färdigt med kvällspysslorna. Han kanske räknade med halv åtta, men jag slog till med halv nio, och då åkte jag ändå bobbycar in i sovrummet. Nåja, idag har jag varit på ett strålande humör (även om jag gnäller lite tråkigt emellanåt vad jag förstår), skrattade högt i morse och hemma ikväll med mamma och pappa. Jag är en bestämd men glad skit helt enkelt. Hej på er


100619 Sommarfest hos Joa

Farmor alltså. Jo vi startade dagen med familjemys och lek under förmiddagen. När jag vaknade var stora Micke här och spelade gitarr med pappa. De skulle skoja lite på farmors kalas på eftermiddagen som hon hade i den lilla parken där hon bor. Där sprang jag runt, cyklade, viftade med flaggor osv, skojade förstås med mormor och morfar, moster ina och farbror kenneth, och vad det nu var för folk där, många var det. Efter allt ståhej med glass och jordgubbar som final för mig så bar det hem och så var det gonatt. Gonatt...


100618 Prinsessorna Victoria och Esther

Victoria och Daniel stod hand i hand i Storkyrkan i Gamla Stan och sa ja. Jag satt på pappas axlar på tempo i jarlaberg med min Messi/Barcelonatröja och kollade inmarschen på tv, med kattmat, bröd och chips i vagnen. Pappa sa att hon på tv också var en prinsessa. I förmiddags lekte vi hårt farfar och jag på morgonen när pappa fick vila trekvart, och jag skrattade så mycket att pappa helt enkelt inte fick sin vila... Farfar studsade bollen upp på näsan på mig och det var så tokigt så. Somnade som en stock i bilen och vaknade i Salem, varför gör han inte en konsert där, han al Fakir! Hemma vilade mamma lite efter sin jobbfest och vi drog till forum såklart, jag var lovad en glass och så gjorde vi lite nytta, och vi gjorde faktiskt en utflykt till slussen och träffade anders som hastigast, på en båt precis vid slussen! Sen drog vi hem och jag körde hårt med mamma på gården och så avslutade vi denna majestätiska dag med hamburgare såklart.


100618 on the road again..

..som han sjöng willie nelson... Efter en snabbis på dagis blev det till att kvarta i bilen på E4an till Finspång. Där sprang jag emot farfar vid jättestora affären och kramade honom. Sen åkte vi lite kundvagn innan vi installerade oss på Östermalmsvägen. Där har det gått i ett och eftersom jag varit uppe mycket sent ikväll, då vi haft så kul och jag blivit riktig kamratlig med farfar/jazza, så hinner jag inte skriva förrän nu, ja det har varit lite annat ivägen också, nåväl. Vi kastade en hel del boll, gungade förstås, sjöng allihop, och höll låda rejält. Så jag däckade till slut, i en däckad pappas famn i soffan... Det är kul att vara på turné, man får lite nya perspektiv, gonatt.


100617 Sverige = Messi

Idag hade jag ingen vagn till dagis, men jag hade glömt det och frågade pappa var vagnen var, men det var ju hemma, så tokigt. Så vi gick lite kringelkrok, men till slut hamnade jag på pappas axlar. Hemma hade mamma vaknat efter nattskiftet och jag brottade ner henne i trädgården. Sen ville jag ha Messitröjan för vi skulle spela fotboll tyckte jag. Jag ville också att pappa skulle ha messitröjan, så mycket att jag grät, då förstod mamma och pappa att det var pappas svenska landslagströja som var hans messitröja, men jag förstår att jag måste reda ut det där... Vi lekte lite boll, kastade lite vid återvinningen, vilket är vansinnigt roligt, tänk så kattmatsburkarna klankar! Sen gick det rätt snabbt, för vi har en stor dag framför oss imorgon, mot jazza i finspång!


100616 tacka vetja forum nacka

..eller bara vårt lilla tempo vid busshållplatsen. Ni anar inte vad man kan göra för saker. Att till exempel köra en barnkundvagn på tempo är nog bland det roligaste man kan göra en vardagseftermiddag. Och lägger man nåt i vagnen, ja då kan man hålla kväll sen. Mamma skulle sova bort lite ont i huvet innan nattskiftet så pappa och jag tog tempovarvet, sen förgyllde vi forum nacka med ett besök, vi hade faktiskt ett par ärenden på post och telebutik, och klippte en wok som vi gör ibland, men det är alltid lika berikande, som att besöka en annan planet. Hemma lekte vi med mamma lite, vi hade mat med oss, och hon visade mig två par nya skor, bruna och rosa! (två bruna och två rosa skor alltså...) Här är jag svart och vit...


100615 enligt ordning

Det flöt vad jag förstår. Morgon med pappa, kväll med mamma med mycket lek. Låt mig bjucka på en bild. Kram på er
100614 En halvlek fotboll

Vi höll nog på en halvlek ute vid gungan idag, i dessa tider förpliktigar det. Det finns ju bara en att jämföra mig med... Vi köpte ju en ny boll på ica maxi igår och den var det fart i. Naturligtvis gungade vi också. Annars stannar jorden att rotera. Sen gick vi till parken och jag började analysera under en rutchkana det här med grus i stövlarna och mellan tårna nu när jag inte hade strumpor på mig, men jag gavs ingen längre tid till det då jag yttrade trötthetsgnälligheter och det var ju en bit hem, men det var kittligt att skölja tårna i handfatet. Nya Pettsson och Findus har blivit en favorit, även om jag älskar att sjunga Postis Per-visan, bland andra. Nu nynnar jag för mamma i sovrummet, så hon somnar så jag kan gå ut i vardagsrummet igen och rumstera. Kanske...100613 Vatten..

..ni vuxna förstår inte det här med en vattenpöl, och är den stor, som efter ösregnen idag, ja då måste man bara i och klafsa, om man så har mjukisbyxor på sig, jag förstår att ni ger upp, det är som att hindra en törstig elefant på afrikas slätt att dricka. Så det har jag gjort, innan vi lämnade forum där vi hade jättekul som vanligt och jag hoppade som en antilop i bibliotekets lekhörna. Hemma myste vi alla tre på förmiddagen, tog en dusch och en korv. På eftermiddagen gick vi till ica maxi och körde kundvagnsbil och hämtade ny vällingflasknapp. Sen rullade vi upp till forum för lek och stoj och en pigg-elin, och träffa mickew-elin... Jag tog en himla tid på mig att ta mig hem, men promenader är underskattade. Åt väldigt mycket sallad idag, men inte för mycket för då får man ont i magen, och som jag sa ikväll med vällingen efter att jag ville ha en liten liten påtår, "det räcker sen".


100611+12 Jarlaberg Sverige

Jag resonerade med pappa under middagen idag om var man bor egentligen, med anledning av alla länder i fotbolls-vm. Pappa påstod att vi bodde i Sverige, men då sa jag nej, stopp och belägg. Vi bor i Jarlaberg. Punkt slut. Igår körde vi en texasburgare alla tre, jag fick en som hette big kids, och det är vad jag är det. Inatt sov jag lite dåligt, och med en trött jazzfestivalpappa så höll mamma mig sällskap en stund mellan tre och fem... Idag har pappa och jag hängt ihop. Vi rivstartade med andys lekland, sen sov jag i vagnen inne för det blåste som tusan, och sen drog vi till forum och körde en kanoneftermiddag där med allt från glass till bibliotek. Och hemma satt vi sen som sagt och resonerade om världen, jag klädd i Barcelonatröja och pappa i englandtröja, inga konstigheter. Vi lekte mycket med boll ikväll, stora och små, och skrattade gott. Här en bild från i våras, hej på er.


100610 Somliga går i trasiga skor

..men det är inte så lätt att hålla dom hela när jag far runt på plastbilen både på jobbet och hemma (den jag fick av my och jens häromdagen och som pappa tvättade i duschen precis som mig) och drar mig fram likt en ardennerhäst på en dragster, ungefär! Det visade jag pappa när han hämtade mig idag. Sen åt vi ihop med tjet lite smörgåsbord med sallad, plättar, sylt, kycklingvingar, kaviarmacka och potatissallad, klassisk torsdagsmat. Vi unnade oss en rejäl stund i parken med allt man kan göra där, samt en tur på tempo. Med bilen förstås. Jag var så vansinnigt söt när jag ville ha pappas ena handflata mellan min kind och kudden och den andra handflatan på den andra kinden när jag skulle somna. Jag pussade den ena handflatan, men jag orkade inte ta ut nappen... Här är en bild från i vintras, men den är så jädra bra att vi kör den "igen". Imorgon, fredagsmys.

100609 some kind of comeback...

ja det var inte mycket att hurra för, ni får förlåta mig, jag har så mycket att stå i och på kvällen ska det ju fixas och donas innan man kommer till sömns, ni vet, först arbete sen lek, och stupar man efter arbete, I mean, what am I suppose to do?

NÅJA, jag tänkte om lite och ska nu försöka göra små små inlägg förhoppningsvis varje dag om min dag i ett par meningar, en kort blogg, en "twitter" (mikroblogg) för den medieinsatte som hört talas om kända människors mycket korta dagbokskommentarer på nätet om en massa oväsentligheter...

ALLTSÅ, NU KÖR VI, IGEN!:
Idag lämnade pappa och mamma hämtade. Det var bara hem och vända för vi hade parklek och picknick (hur f-n stavas det?) tillsammans med alla barn, föräldrar och lärare på dagis. Jag satt på filten och åt plättar, drack festis, smakade jordgubbar, kakor, vindruvor, rostbiff, potatissallad osv, kollade när mamma och pappa kröp igenom en lustigt rör i en tävling, kollade den meningslösa aktiviteten KUBB, kollade boule, sprang runt, och sen var det dags att bajsa och pappa bytte blöja uppe på en gräskulle. Det var mysigt och gräsigt. Sen gick vi hem. Gonatt. (Här är jag och Isak hos Jens och My när vi hade skoj häromdagen)

RSS 2.0