100930 att luras vila

Det gjorde jag några sekunder 0545 i morse, pigg som en mört. Mamma skulle gå till jobbet och pappa kom in och sa, kan vi inte vila lite i din säng en stund. Ok sa jag, och lät, zzz pssss zzzz psss zzzz psss, några sekunder, sedan var vilan klar... Vi sitter mycket och kommenterar barnprogrammen på tv på morgonen, vi lär oss allt från sånger till kinesiska och svåra ord som akrobat. Hemma drog vi till forum efter maten och hämtade ett paket till mamma. Jag sa glass, men jag skrattade samtidigt eftersom jag visste att så bra blir det allt inte. Men på konsum kom en gubbe som såg ut som en doktor och som bjöd på fettfria chips, vilken lyckotjej jag är... Eller ssippss som jag än så länge sänger. Fredagsgodis kan jag också säga... Var ska detta sluta, hjälp mig ur fördärvet.

100928+29 "nej pippi"

Hon gick alldeles för nära ormen i nya pippifilmen jag fick av mamma idag, men hon klarade sig, som vanligt... Igår hände det nog inget större direkt, ingen av oss kommer på nåt, förutom att jag säkert bjöd på några insikter, jag brukar ju göra det. Idag kom också mormor på besök! Mamma och pappa skulle till dagis och prata med mina lärare, så mormor fixade biffen, mamma fixade lasagne. Vi gungade och jag instruerade mormor enligt plan. Då dyker farmor upp förstås, som gumman i lådan, sån är hon ju... Hon kom med min filt vi glömde, sen åkte hon igen, huj och hej. Mormor och jag gick in sen och tog det lite lugnt, bytte till pani (pyjamas, som jag vet det heter, men pani låter sötare) och snackade lite vid köksbordet över en mandarin. Svårare behöver det inte vara. 

100927 "kom då hunden"

Pratade lite med en hund utanför tempo. Jag ville klappa den, jag vill klappa alla hundar, men pappa sa att man måste vänta på en husse eller matte och fråga först. När vi gick hem kom det en fin stor gul hund, men den var så stirrig att jag sa att jag faktiskt inte ville klappa den hunden, jag vill ju inte bli biten, det förstår jag. Imorse gick jag med på att mysa en stund innan vi gick upp. Hemma sen åt vi pannbiffen igen, jag hade försökt övertala pappa om GODIS på väg hem men den gubben gick inte. Sen stack vi till tempo och åkte sparkbil i backen och jag gav klara instruktioner om hur pappa skulle springa, när, var och hur vi skulle åka. På tempo försökte jag peka ut godisbitarna jag ville ha, men det gick inte då heller... Sen sa jag att jag ville hålla handen på väg hem, men jag sa också att jag var ensam, och den ekvationen fick varken pappa eller jag ihop, eller om det var mamma som var ensam hemma innan vi kom? Sover på´t...

100925+26 bloggen

..kan få en att ta till groggen, om jag nu varit vuxen, jag har suttit och skrivit i en halvtimme om idag och igår och så är jag utloggad när jag ska publicera, härligt! I korthet träffade jag först farmor och marju och sen mormor igår. Idag var det mycket farmor igen, och så spelade jag BANDY med erik 8, det var jätteroligt, jag hade egen boll och klubba!

GLASSPAUS PÅ FORUM IDAG

 


100924 "snälla tempo stäng inte"

Så skrek vi när vi sprang ner för att köpa lite choklad ikväll. Annars började dagen vid 04.44, visst, vi försökte slumra ett tag i sängen, och vid 05.45 hade pappa så ont i kroppen eftersom han får dålig plats i sängen så han fick gå vidare in till sitt, jag hade tack och lov somnat om, och drog mig ända till 0640. Lite långdragen småsnuva tror jag allt ställer till det för oss för närvarande.  Mamma hämtade upp och vi klämde köttbullar och makaroner, och lite fredagsgodis från tempo, ja vi var där också... När pappa kom hem gav vi oss ut och cyklade med farfars cykel ner till lekparken. Jag visade pappa en svår gunga som jag kunde klättra upp i själv! Hemma gick det sådär, tog lite tid, men den som väntar på nåt gott somnar desto tyngre.

100923 "jag vill inte ha täcke"

Ombytlig så det förslår. Men idag var jag varmare helt enkelt. Har lite förkylning i kroppen fortfarande också, jag snorar lite och har härligt röd färg runt läpparna. Imorse kom jag in till mamma och pappa igen, och då frågade jag pappa var mamma var, och det visade sig att hon var under högen med täcke. Idag fick mamma känna på min medvetna omständlighet när det är dags att göra sig iordning. Precis när pappa kom puttade en flicka på dagis mig så jag ramlade. Så får man inte göra! Jag blev lite ledsen, som tur var kom pappa som sagt. Pappa sa att jag måste säga till lärarna, men också säga till själv till dom som gör nåt dumt att så får man inte göra! I värsta fall får jag väl putta tillbaka, jag har ju brottarmuskulatur. Var lite seg hemma också men piggade på så pass att vi tog oss ner till forum för att hämta ett paket som inte fanns, men ett äpple fick jag iallafall. Hemma gick det snabbt sen. Inte undra på.

100922 "jag fyser"

Ja jag frös lite när pappa burit in mig klockan sex till deras rum för att försöka vila lite till, och jag inte fått ordning på täcket. Men så ville jag ju heller inte ha tröjan på mig eftersom pappa tog av sin varma han sprang upp i. Vet inte varför jag håller på att stressa pappa genom att dra ut på tiden så mycket som möjligt i badrummet på morgonen, men det släpper väl... Innan maten visade jag hur jag kunde hoppa på ett ben, och efter maten gick pappa och jag ut och lekte, jag kunde åka i brandmannastången nästan alldeles själv! Sen sa jag, nu vill jag gå hem, och jag skrattade högt uppe på pappas axlar när jag drog min mössa över hans huvud hela tiden. Nu, nattmössa.

100921 om att sova

Imorse fick jag för mig att väcka mamma och pappa. Jag klappade pappa på pannan, hade inte ropat, iallafall inte vad vi kom fram till. Sen myste vi i 9 minuter, men det fick räcka. Mamma var uppe en stund med mig inatt. Imorse resonerade pappa och jag om det här med napp och jag visade att jag mycket väl kunde prata utan napp. Mamma och jag gick till dagis i ösregnet. Hemma åt vi god kyckling. Ingen dag för historieböckerna dock.


100920 "jag vill ha plåster, jag har ju plåster, oj"

Det var mina första ord i morse. Så jobbar jag, på nåt bara, direkt. Natten var lite rörig, jag kom liksom inte till ro efter 04, förrän vid 6-draget när vi flyttat runt lite. Knarrande parkettgolv ska man inte underskatta när det gäller att kunna väcka en liten tjej efter trekvarts nannande. Jag sa också väldigt tydligt, med lite darrande läpp två gånger, "jag vill inte gå till dagis, snyft". Det var inte lätt för pappa, det förstår jag, som ville slänga allt ansvar ut genom fönstret och ägna sig åt mig sin lilla ängel, men livet är inte bara en mjuk filt... Fast när vi väl tog tag i det och gjorde oss iordning, då var det framåt som gällde, det är ju också en sanning märker man. Hemma åt jag rejält av spaghetti och köttfärssås med mamma som skulle vidare sen efter vi kramats, sen tog vi oss till forum för lite ärenden och ett par hopp i bibblan. Jag talade om glass men sen skrattade vi åt att man kan ju inte äta godis och glass varenda dag, det förstår jag ju. Jag föreslog pappa att vi skulle ta tänderna efter vällingen idag, men vi gjorde som vanligt, "borsta inte fort" sa jag också. Jag blir ju helt däckad efter flaskan och då är det inte lätt att få till borstning inte, det får den psykiskt starkaste att ta till borsten, skulle pappa ha kunnat säga, han säger ju så konstiga saker. Gonatt sa han också.


100918 "min mamma, min pappa"

Så säger jag ibland, och så tar jag dom i min famn, det är härligt, och jag upplever att de också tycker det, hihi. Imorse trippade vi på tå en stund efter mamma lagt sig, men visst körde vi på också, hon sover ju tungt mamma, även om hon är uppe på toa flera gånger då kroppen inte vilar riktigt... Sen tog vi revanch på andys, det var som när stenmark tog in 2 sekunder i ett andra åk, som jag for runt! Jag avslutade efter pannkakorna med en helt egen tur i stora rutchbanan med bolle likt en fackla i näven. Sen somna jag på promenad till forum där jag vaknade till och såg farmor. Då sa jag inte hej, jag sa glass. För det hade pappa lovat att farmor skulle fixa. Sen lekte vi ihop under eftermiddagen tills mamma vaknat till. Hemma softade vi ner och efter jag illustrerat för pappa hur allram kräkts på uteplatsen så var den här dagen över. Manöver. Heja Sverige i valnatten.

100917 "för många barn"

Ja det var det på andys idag. Vi brukar vara först men det var nån aktivitet där idag så vi kom in sent i matchen liksom, så det blev bara lite lek sen var det lika bra att beställa dom där pannkakorna. Sen vaknade jag i tyresö, hos jens, isak och klara, men my var och åt brunch med mamma. Vi fikade i tyresö, lekte med klara och isak, han berättade om alla i djungelboken, åkte lite bil, kollade bamse, sen var det iväg till tia och anders och åt hemmalagade köttbullar och mos! Oj va gott! Glass och godis har slunkit ner idag, jag fick köpa tre godis på tempo när vi kom hem, för det sa jag i sickla, "nu vill jag åka hem", glad men bestämd. Väl hemma välling i mammas knä.

100917 "OJ"

Det sa jag på en hundradels sekund i morse när jag vaknade. Jag var lite orolig vid femtiden och kom inte till ro. Då fick jag sova mellan mamma och pappa. Kvart över sju vaknade pappa, kollade klockan och skulle lägga sig fem minuter till. Då sa en sängfjäder KLONG, och då hojtade jag OJ! Sen var det morgon... Ikväll hade vi mysigt även om jag var lite cranky... Pappa och jag var ute och testade moppen innan middag, mammas fina apelsinkyckling passade inte idag, så det fick bli köttbullar och makaroner innan fredagsgodiset. Ville ha välling tio i sju, så ja, gonatt...

100916 "gunga mig"

Det sa jag imorse, jag tycker det är så roligt när pappa sveper in mig i en filt och gungar runt med mig som i en påse. Ikväll stekte mamma riktiga hammbujjajje, som jag faktiskt börjar säga istället för hannebolle... I övrigt slog jag mig i huvet på dagis mot stora esters huvud, och i sänggaveln när jag la mig. Var lite smågnällig ikväll också, men jag höll upp humöret med att rita lite på smalbenen när pappa talade i telefon. När vi tvättat dom hoppade jag några gånger från tvättmaskinen till pappas famn, men pappa förklarade att jag inte får göra det om inte han är med. Sen fick jag heller inte leka med toaborsten, den leker man inte med tydligen, den kan jag leka med när jag blir stöjje. Mycket nöje.

100915 "jag vill hoppa i vattenpölarna!"

Sa jag mellan middagsbölarna... Var gnällig ikväll, trots apelsinkyckling, men fick tillbaka livslusten när jag gick ut efter middagen och hoppade i allt vi hittade. Skrev ett längre inlägg förut, inte så viktigt förvisso, men det flög iväg bort när jag kom åt med tummen på touchpaden så det blir kort idag... Nu sover jag gott, nu är det så mörkt när vi går och lägger oss att jag knappt hittar sängen...

100914 "gå nu, jag ska sova"

När mamma inte ville sitta längre hos mig ikväll då det tog lite extra lång tid för mig, och hon sa just det och att jag ju kunde somna själv faktiskt, så sa jag att mamma kunde gå för jag kunde ju somna själv mycket riktigt, jag är en stor tjej jag. Vi får se vart det landar... Var lite stor tjej på dagis idag också och provade att köra lite trosor istället för blöja. Det blev nån blöt trosa, men va hundan, lite spill i början va? Jag kan ju hemma, det är bara det att uppträda inför folk som jag inte känner så mycket för än, och det kan man väl inte klandras för. Men pappa och jag sjöng alfabetssången i morse, stor underhållning!

100913 "jag är glad nu"

Så sa jag när jag märkte att pappa blev lite ledsen när jag hade varit lite för gnällig en stund utan anledning. Han sprang ju faktiskt runt och servade mig som en prinsessa och så hade jag mage att vara gnällig, jag förstår och ber härmed genom denna kanal offentligt om ursäkt. Sen sa jag "gå nu" imorse när han skulle till jobbet, han kommer ju aldrig iväg, ska kramas och hålla på. Väl hemma efter dagis hade vi bara hemmakväll med mys och mat, en himla massa tomat, och så fick jag också förstå att jag inte kan äta polkagris varenda dag, precis som jag berättade igår, så då bad jag om en tomat till. Sen blev det lite nakenfis, fotboll, bandy, rida häst på pappas rygg när han sprang genom lägenheten, potta, ja det vanliga. Hej.

100912 "ja men det är lite starkt"

Visst var pappas kassler i ugn gott, men det var lite häftigt tryck i den, vet inte om han drällde i för mycket currypasta. Nåja jag kämpade till slut i mig några slevar men fick släcka elden i munnen med en polkagriskaramell för att jag bad om det och att han nog tyckte synd om mig till slut, även om vi hade en "mätning" oss emellan innan... Men en halv kall skiva kassler rakt upp och ner som en macka till förrätt var kanon! Hittade också nya tomater på växten därute! I morse lekte jag med pappa och i förmiddags med mamma, under sovning och golfrangening, och när jag vaknade stod farmor där bredvid pappa. Jag röt åt henne som ett lejon förstås och skrattade. Sen grejade vi som vanligt och läste en ny kul ordbok där man kunde sjunga alfabetssången till exempel. Sen cyklade vi i världens fart till forum, jag sa åt pappa att vi inte skulle ramla. Där fick jag en glass för att jag nog var värd det och att det var söndag och jag bad så snällt och blev så glatt överraskad när pappa sa ja (vilket alltså innebär att jag mycket väl förstår att jag kan ju inte äta glass och godis för jämnan, utan vid valda bra tillfällen, nu och då, oftast helg). Hemma tog vi en härlig dusch, och även om det lät som jag grät lite så grät jag ju egentligen inte, det är ju riktigt skönt. Sen sa jag, nu sover vi.

100911 "loss, loss!"

Efter en förmiddag på forum med lek på bibliotek åkte vi till mommo o joppa. Där hade vi det jättekul och gjorde allt man kunde, hoppa, fika, rita, plockade morötter, sprang rundor, åkte skateboard alldeles själv! Det gick inte fort, men jag ska inte kunna det än väl... Anita kom förbi med samin och hunden soffi som jag lekte med och var inte så rädd för alls. Jag kastade boll med soffi och hon kom tillbaka med bollen och ville jag skulle kasta den igen. Jag förstod att man skulle säga loss när soffi skulle släppa bollen, så jag ropade loss av hjärtats lust, och kastade igen! Jag visade momo hur jag kan kissa på pottan, men tvåan gjorde jag i blöjan, vi sparar lite till nästa gång liksom... Åt ordentligt med kycklingfilé och hade en lyckad väsbydag. Nu ska vi ha en lyckad natt.

100910 "vi ska äta vinbär"

Pappa frågade vad jag skulle göra idag på dagis. Jag skulle leka med stora ester och så skulle vi äta vinbär på gården, vad annars. Imorse som ikväll satt jag med en av de två heliumballonger jag fick av tia igår, i handen medan jag tittade på tv, i flera minuter, som om jag inte tänkte att jag satt där med den. Det såg tydligen väldigt rart ut har jag förstått. Idag skulle vi gå till tempo och köpa kattmat, då gjorde jag number two. Då fick vi gå hem och börja om. Väl på tempo tryckte jag ut en final, det var en sån dag.

100909 en något segare dag

Var väl rätt seg hela dagen. Drog ut på morgonen så länge jag kunde, jag frågade flera gånger om vi skulle till dagis, för att kanske klämma ur ett annat svar än det jag fick, men det blev dagis. Så då var det bara att försöka dra ut på tiden så mycket som möjligt, typ 10 minuter för tandborstning, 10 minuter för jacka och skor, 10 minuter för tröja och byxa, ja, så vann jag en halvtimme. Pappa såg något ansträngd ut, men log ändå. Hemma segade jag vidare, och när tia kom för att vara lite barnvakt blev jag lite undvikande, bara för att fråga var hon gick och när hon kom tillbaka, när hon stack till apoteket en snabbis... Ja jag är för klurig, nu måste jag sova...

100908 "kiss"

Det kan jag häva ur mig utan någon anledning sedan några dagar. Vi kan hoppa, stå stilla, prata, agera, och så kommer det. Märkligt. Annars var det en bra dag. Efter dagis tog vi det lugnt, men sen körde jag en toalek med mamma så hon inte visste vilken skinka hon skulle sitta på. Svårt att fånga detaljerna idag. Natt.

100907 "imorgon kan jag duscha"

Försökte komma ur duschningsbokningen idag, som pappa och jag kom överens om igår, då han skulle raka håret idag, men jag klarade det inte, så när som på att jag slapp duscha håret, 1-1 typ, dumma tokolof mellberg förresten, vad ska han hoppa in så vansinnigt i duellen för, när vi har 3-0. Nåja, jag slappade lite i vagnen när vi kom hem och pappa lagade mat. Sen åt vi, men jag trilskades lite, och då förklarade pappa att det blir pastan eller inget, vi äter inte yoghurt och flingor nu, och han sa att han hade lagat något riktigt gott och var lite ledsen, så jag tryckte i mig till slut. Sen fixade vi och strax efter halv åtta gick vi in. Jag gjorde som jag brukade, slappnade till, och somnade till, reagerade inte när han stängde dörren, fullständigt skakandes av lös mage tydligen, som han ville omhänderse innan match, så ropade jag förstås. Pappa meddelade sitt katastrofartade behov och jag passade vakna, precis till avspark. Men då kom mamma och så kom jag väl till slut till ro.  

100906 "jag är bara lite trött"

Så sa jag när jag låg på rygg på köksgolvet med ytterkläder och skor efter att ha varit lite gnällig och mamma ställde mig mot dörren och frågade ja men vad är det esther, det är så tråkigt när du är gnällig. Annars var det en fin morgon som vanligt men jag var lite seg till dagis, men kickade igång förstås. Hemma gjorde mamma och jag korvstroganoff, sen gjorde jag tvåan på både toan och pottan (ville inte på dagis idag och blev lite smånervös när fröken frågade), sen hjälpte jag pappa att duscha, han är ju så gammal. Jag ska duscha imorgon kom vi överens om. Sen drack jag välling i vagnen för ombytes skull. Här är en liten griseknoe från kolmården. Notera min tröja. 


100905 tivoliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Oj vilken dag! Jag återkommer med bilder, men vi var på tivoli som jag nästan säger rätt ibland, på gröna lund! Det var mycket väntan i köerna men jag har med mamma som hade åkband åkt karusell (på häst, gris och lejon), tåg, och nyckelpigan och dra åt jarlaberg vilken fart! Jag skrattade så jag kiknade ibland, det var jätteroligt! Jag och pappa tittade också på när mamma åkte olika saker och hon skrattade precis lika mycket som jag. Vi var där med isak, my och jens, och amandus, ida, lina och patrik, och leo och anders som kom förbi också! Good clean family fun helt enkelt. Nu sover jag som en stock.

100903+04 Ungern och hungern

Igår slog vi Ungern, det var väl för väl, jag var så nervös att jag somnade innan match, men pappa och jag spelade lite fotboll i våra fotbollströjor (undrar vad zlatan tänker om min messitröja nu, hursom...) innan välling, och efter hamburgare.... Idag vaknade jag lite extra tidigt som vanligt som jag gjort den senaste tiden, fråga mig inte varför, men efter en lång morgon kom vi iväg till andys (se bild från bussen dit) och var där I FYRA TIMMAR OCH EN KVART! Inklusive sömn. Jag gav strikta order till pappa med höjt pekfinger att "jag vill stanna här, okej" efter jag sagt att jag ville sova. Sen lekte vi lite till och drog till forum. Pappa skulle greja med lite papper där, det är tydligen sådana tider, men det passade mig fint eftersom det är så kul där!Hemma lekte vi och myste med det vi har, och vi har ju allt, och vill man ha ett äventyr så åker man leksaksbil nerför backen ned mot tempo och rullar runt där inne och köper snacks, kör lite rutchkana och gunga på väg hem, och lever livet. Ja, och så åt jag pannkakor o glass o smoothie o äpple o korv o överblivet nötkött o köttbullar o pasta o ja vet inte. Sen slocknade vi i soffan och stapplade in i mitt rum. Gonatt.  


100902 klippa papper

Ja det är nästan befriande, koncentration och fullständig mental frihet samtidigt. Satt nära trekvart i pyjamas och klippte vid köksbordet med farmor och senare pappa. Var uppe tidigt och röjde igen, men vi slog ihjäl morgonen med mys, bästa sättet. Farmor hämtade mig och vi hade en fin kväll alla tre till slut.


100901 "där är bolles syster"

Det är säkert, jag såg henne på skansen idag. Jag hade ledigt från dagis och var där med mamma, my, isak och klara som låter såhär, ääääääääähhhhhhhhh. Det var en kanin som skuttade och såg ut som bolles syster. Sedan red jag inte på walle idag, han var ledig, men jag red på ceder och han var duktig han också. Sälarna var så roliga idag när dom åt fisk. Ja sen var det älgar och ankor och får och gud vet vad, inget tivoli dock. Fick pannkakor såklart och hemma när vi ätit gick pappa och jag ut och hoppade i vattenpölarna innan vi gick till tempo och köpte kattmat. Där fanns en stor "nono" som i teletubbies som åkte runt på golvet och blötte ner, den blev jag lite rädd för när jag sprang runt med den lilla kundvagnen. Ännu en innehållsrik dag i livet, hur ska detta fortsätta. Pappa satt och nickade till hela tiden efter vällingen, som om det var han som druckit den, så jag sa att nu går jag och lägger mig, sagt och gjort, pang bom.

RSS 2.0